Valnøddekage med pærer
Den lækre kage bages med bunden i vejret enten i en dyb stegepande eller en form. Nyd den til eftermiddagskaffen eller som dessert.
1 kage
Total:45 minutter
Fyld:
- 5-6 pærer
- 1 appelsin (øko)
- 50 g sukker
- ½ dl ahornsirup
- 25 g smør
- 200 g smør
- 250 g sukker
- 4 æg str. L
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. salt
- 150 g valnøddekerner
- ahornsirup
- evt. 50 g valnøddekerner
- piskefløde eller cremefraiche
Sådan gør du:
- Fyld: Skræl pærerne, skær dem i halve, og fjern kernehusene.
- Riv appelsinskallen fint, og pres saften. Gem skallen til dejen.
- Smelt sukker og ahornsirup sammen i en dyb pande (26 cm), og tilsæt smør og appelsinsaft. Kog det ind til en tyk sirup. Læg pærerne i, og ”steg” dem i et par min. på hver side.
- Vend dem så med skærefladen nedad eller arranger dem med siruppen i en form (26 cm) foret med bagepapir.
- Dej: Pisk smør, sukker og appelsinskal cremet med en håndmikser i 3-4 min. Pisk æggene i ét ad gangen.
- Sigt mel, bagepulver og ingefær sammen, og tilsæt salt. Vend det i dejen lidt ad gangen.
- Hak valnødderne, og rør dem i dejen.
- Hæld dejen over pærerne, og sæt panden/formen midt i ovnen ved 175 grader i 45-55 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i panden/formen i 5 min.
- Vend kagen ud på et fad, og afkøl.
- Nyd kagen lun eller helt afkølet med ekstra ahornsirup, evt. ristede valnødder og flødeskum eller cremefraiche.