Valnøddekage med pærer

Valnøddekage med pærer

Den lækre kage bages med bunden i vejret enten i en dyb stegepande eller en form. Nyd den til eftermiddagskaffen eller som dessert.

1 kage

Total:45 minutter

Fyld:

  • 5-6 pærer
  • 1 appelsin (øko)
  • 50 g sukker
  • ½ dl ahornsirup
  • 25 g smør
  • 200 g smør 
  • 250 g sukker
  • 4 æg str. L
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. salt
  • 150 g valnøddekerner
  • ahornsirup
  • evt. 50 g valnøddekerner
  • piskefløde eller cremefraiche 

Sådan gør du:

  1. Fyld: Skræl pærerne, skær dem i halve, og fjern kernehusene.
  2. Riv appelsinskallen fint, og pres saften. Gem skallen til dejen.
  3. Smelt sukker og ahornsirup sammen i en dyb pande (26 cm), og tilsæt smør og appelsinsaft. Kog det ind til en tyk sirup. Læg pærerne i, og ”steg” dem i et par min. på hver side.
  4. Vend dem så med skærefladen nedad eller arranger dem med siruppen i en form (26 cm) foret med bagepapir.
  5. Dej: Pisk smør, sukker og appelsinskal cremet med en håndmikser i 3-4 min. Pisk æggene i ét ad gangen.
  6. Sigt mel, bagepulver og ingefær sammen, og tilsæt salt. Vend det i dejen lidt ad gangen.
  7. Hak valnødderne, og rør dem i dejen.
  8. Hæld dejen over pærerne, og sæt panden/formen midt i ovnen ved 175 grader i 45-55 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i panden/formen i 5 min.
  9. Vend kagen ud på et fad, og afkøl.
  10. Nyd kagen lun eller helt afkølet med ekstra ahornsirup, evt. ristede valnødder og flødeskum eller cremefraiche.