Varm kartoffelsalat med ærteskud, gedefeta og sprødristet serranoskine

Varm kartoffelsalat med ærteskud, gedefeta og sprødristet serranoskine

God og mættende i sig selv som nemt aftenmåltid

4

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 1000 g nye danske kartofler
  • 4 skiver lufttørret skinke
  • 2 skalotteløg
  • 60 g sorte oliven
  • 3 forårsløg
  • 4 spsk grov sennep
  • 4 spsk blommeeddike (eller anden frugteddike)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ½ dl solsikkeolie
  • 30 g kapers
  • 100 g gedefeta
  • 4 spsk ærteskud
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, og pil dem. Hold dem gerne lune i gryden.
  2. Steg lufttørret skinke sprødt på bagepapir i ovnen ved 200 grader i 5-7 minutter.
  3. Hak skalotteløg, oliven og forårsløg.
  4. Bland en vinaigrette-dressing af grov sennep, blommeeddike, hvidløg og solsikkeolie. Smag til med salt og peber.
  5. Vend de varme kartofler, skalotteløg, oliven og kapers i vinaigretten.
  6. Drys kartoffelsalaten med sprød skinke, strimler forårsløg, gedefeta og ærteskud, og server.