Varm pæredrik med hel ingefær og kardemomme

Varm pæredrik med hel ingefær og kardemomme

En vidunderlig krydret drik til kolde dage.

Ingredienser

  • Giver ca. ½ liter.
  • 6 mellemstore pærer (her er brugt 3 af sorten Lucas og 3 Conference som sammen giver et fint samspil mellem syrlighed og sødme)
  • 1 stykke frisk ingefær, ca. 2 cm's tykkelse
  • 5 hele kardemommekapsler
  • evt. 1-2 spsk honning

Sådan laver du varm pæredrik:

  1. Pres pærerne til saft i en saftpresser, kom saften i en gryde, og lad den simre ved lav varme med krydderierne.
  2. Smag til med honning, hvis du synes, og server rygende varm.
  3. Drikken kan også køles helt ned og serveres med isklumper og en strimmel citronskal fra en usprøjtet citron.

TIP

Har du ingen saftpresser, kan ufiltreret pære- eller æblemost også bruges.