Vegetarisk chili med guacamole
Denne vegetariske chili smager skønt og er et sikkert hit hos både store og små. Hvis du forbereder bønnerne 1-2 dage før, er denne ret nem at lave – eller du kan vælge den helt nemme løsning, og bruge bønner fra dåse.
4 personer
Total:1 time 45 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 250-300 g tørrede bønner (sorte, kidney eller brune eller 2-3 dåser)
Syltede rødløg:
- 1 rødløg
- 1 lime eller citron
- 1 tsk. sukker
- 1 knsp. salt
Chili:
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 2 røde chili (eller 2 tsk. stødt chili)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. oregano
- 1 dåse hakkede tomater
- ¼ liter grøntsagsbouillon (eller vand)
- salt og peber
Guacamole:
- 2-3 modne avocado
- 1 lime eller citron
- 1 fed hvidløg
Tilbehør:
- 2 dl cremefraiche
- frisk koriander eller bredbladet persille
- evt. kogte, brune ris, tortillas eller tortillachips
Sådan gør du:
- Læg bønnerne i blød i koldt vand i mindst 8 timer. Kog bønnerne møre i friskt vand (35-45 min.). Smag til med salt efter kogning.
- Syltede rødløg: Pil og halver rødløget, og skær det i papirtynde skiver. Bland rødløg med limesaft, sukker og salt, og lad det trække i mindst 20 min.
- Chili: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens peberfrugterne, og skær dem i terninger. Rens chilierne, og hak dem fint.
- Steg løgene blanke i olie i en dyb pande eller bredbundet gryde. Tilsæt hvidløg, peberfrugt og
- chili, og steg dem under omrøring i 5-8 min.
- Tilsæt krydderier, tomater, bouillon og de afdryppede, kogte bønner, og lad retten simre i mindst 20 min. Smag til med salt og peber.
- Guacamole: Halver avocadoerne, og udhul dem med en ske. Mos avocadokødet med en gaffel (eller i en foodprocessor), og smag til med lime- eller citronsaft, knust hvidløg, salt og peber.
- 7. Server chilien med syltede rødløg, guacamole, cremefraiche og krydderurter som toppings.