Vegetarisk spaghetti bolognese

Nem vegetarisk spaghetti bolognese

Skøn vegetarisk bolognese med masser af saft og kraft. Den klassiske spaghetti med kødsovs får kamp til stregen af en skøn grøn spaghetti bolognese med rodfrugter, gulerødder og kikærter.

4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 200 g knoldselleri (skrællet vægt)
  • 3 gulerødder
  • 1 ds. kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 3 spsk. tomatkoncentrat
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 dl bouillon
  • salt og peber
  • 300 g spaghetti
  • Pynt: evt. frisk basilikum
  • Tilbehør: friskreven parmesan og sorte oliven

Sådan laver du vegetarisk spaghetti bolognese

  1. Hak løget. Hak selleri og gulerødder fint evt. i en foodprocessor sammen med afdryppede kikærter. Hak også hvidløgsfeddene fint. Svits grøntsagsblandingen i olivenolien i en gryde.
  2. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano og bouillon. Lad saucen simre ca. 30 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en si.
  4. Vend pastaen i saucen, og server straks.
  5. Pynt evt. med basilikum og giv parmesan og oliven til.