Vegetariske kåldolmere
Hop med på den grønne bølge en enkelt dag – og nyd de lækre kåldolmere med tomatsauce og groft brød.
4
Ingredienser
- 150 g fuldkornsburgur, perlespelt eller fuldkornsris
- 3 løg
- 2 squash
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 25 g parmesanost
- 2 spsk frisk oregano (kan erstattes af timian)
- salt og peber
- 1 stort spidskål
- Tomatsauce:
- 1 løg
- 2 tsk olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk balsamicoeddike
- 3 friske tomater
- Tilbehør: 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g
Sådan gør du:
- Kog bulgur som angivet på emballagen. Hak løgene og skær squashen i små tern. Varm olien i en stor gryde og svits løg og squash med presset hvidløg i ca. 5 min. Rør, så de ikke tager farve. Kom en lille smule vand i bunden, læg låg på og lad grønsagerne simre i 5 min. Vend bulgur, revet parmesan og hakket oregano i grønsagerne og smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader. Skær bunden af spidskålen. Træk forsigtigt de pæne store blade af. Du skal bruge 8 i alt. Kog bladene i rigeligt vand i 2-3 minutter. Tag bladene op af vandet og lad dem køle af i en stor skål koldt vand. Lad bladene dryppe af på et viskestykke.
- Læg 2 blade spidskål lidt forskudt af hinanden i en øse eller kop. Læg ca. 1/4 af fyldet på midten. Fold det kål, som hænger ud over kanten, ind over grønsagerne og tryk godt til. Vend bunden i vejret og lad kålpakken glide ud på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resten af kålen. Bag kålpakkerne i ca. 10 min.
- Pil og hak løget. Varm olien i en gryde og svits løget. Tilsæt hakkede tomater, presset hvidløg og balsamicoeddike. Lad saucen simre uden låg i ca. 10 min., så den koger ind. Skær de friske tomater i små tern og vend i saucen. Smag til med salt og peber. Server kålpakkerne med tomatsauce og brød.
- TIP! Er der fyld til overs, kan du servere det sammen med kåldolmerne.
- Energi pr. person: 570 kcal, protein 14%, kulhydrat 62%, fedt 24%.