Verdens bedste vintersalat med rødbeder og selleri

Verdens bedste vintersalat med rødbeder og selleri

Denne salat er fyldt med smag fra årstidens råvarer og passer perfekt til de lidt tungere simreretter, der ofte serveres i de koldere måneder. Salaten kan både rives helt fint eller laves i en grovere version. Prøv dig frem, og se, hvad du foretrækker.

Ingredienser

  • ½ knoldselleri
  • 2 store rødbeder
  • 2 æbler
  • 1 løg
  • 6-8 skiver syltet rødbede
  • 1 stor håndfuld persille
  • Dressing:
  • ½ dl olivenolie
  • ¼ dl æblecidereddike
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Skræl selleri og rødbeder. Skræl også æblerne, og rens dem for kernehusene. Riv selleri, rødbeder og æbler på et mandolinjern, i en foodprocessor eller på et almindeligt rivejern, og kom det sammen i en stor skål, der kan være i køleskabet. Hak løget helt fint, og skær de syltede rødbeder i tern. Tilsæt begge dele til salaten sammen med finthakket persille.
  2. Dressing:
  3. Ryst ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til, så den er tilpas syrlig og sød. Vend dressingen i salaten, og lad den trække minimum 2 timer i køleskabet, inden den serveres. Du kan også sagtens lade salaten stå natten over i køleskabet – det bliver den kun bedre af.