Vildtpaté med parmaskinke og græskar
(1 person)
Ingredienser
- 140 g vildt (f.eks. hjort, fasan, rådyr, hakket)
- 100 g kogt kartoffel
- 10 g mayonnaise
- 50 g løg (revet)
- 2 tsk tørret timian
- 4 stødte enebær
- ½ tsk stødt allehånde
- 10 g mel
- 20 g valnødder (grofthakkede)
- salt og peber
- 10 g DDV-plante70 (til formen)
- 30 g parmaskinke (uden fedtkant)
- Marineret græskar:
- 150 g hokkaido-græskar
- 5 g nøddeolie
- 1 spsk lys balsamicoeddike
- 1 bundt persille
- Kom det hakkede kød i en skål. Riv den kolde, kogte kartoffel i og bland med mayonnaise, løg, krydderier, mel og valnødder. Krydr med salt og peber.
- Smør en form med fedtstoffet og anret parmaskinken som for. Kom farsen i og fold skinken over pateen. Bag pateen ved 180 grader i ca. 50 min.
- Lad den afkøle lidt, inden den vendes ud og skæres i skiver.
- Del, udkern og skræl græskarret. Skær det herefter i tern og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 min., så de er al dente. Hæld vandet fra, kom olie og balsamicoeddike på og pynt med persilleblade.
- Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Sund & Slank året rundt - Middage".
- Køb bogen - klik her