Vildtpaté med parmaskinke og græskar

Vildtpaté med parmaskinke og græskar

(1 person)

Ingredienser

  • 140 g vildt (f.eks. hjort, fasan, rådyr, hakket)
  • 100 g kogt kartoffel
  • 10 g mayonnaise
  • 50 g løg (revet)
  • 2 tsk tørret timian
  • 4 stødte enebær
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 10 g mel
  • 20 g valnødder (grofthakkede)
  • salt og peber
  • 10 g DDV-plante70 (til formen)
  • 30 g parmaskinke (uden fedtkant)
  • Marineret græskar:
  • 150 g hokkaido-græskar
  • 5 g nøddeolie
  • 1 spsk lys balsamicoeddike
  • 1 bundt persille

  1. Kom det hakkede kød i en skål. Riv den kolde, kogte kartoffel i og bland med mayonnaise, løg, krydderier, mel og valnødder. Krydr med salt og peber.
  2. Smør en form med fedtstoffet og anret parmaskinken som for. Kom farsen i og fold skinken over pateen. Bag pateen ved 180 grader i ca. 50 min.
  3. Lad den afkøle lidt, inden den vendes ud og skæres i skiver.
  4. Del, udkern og skræl græskarret. Skær det herefter i tern og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 min., så de er al dente. Hæld vandet fra, kom olie og balsamicoeddike på og pynt med persilleblade.
  5. Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Sund & Slank året rundt - Middage".
  6. Køb bogen - klik her