Vintermarmelade
Lækker hjemmelavet marmelade med citrusfrugter - brug appelsin, citron, klementin og lime til marmeladen og brug den på ristet brød, nybagte boller, eller som tilbehør til osten.
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Kogetid: 1½ time
- Ikke fryse-egnet
- 1 kg økologiske citrusfrugter (appelsin, citron, klementin, lime)
- 1 kg sukker
- Vask frugterne, læg demi en gryde med koldtvand og en tallerkentil at holde dem undervand.
- Giv dem et opkogog lad dem simre i 1 timeunder låg. Hæld vandetfra og lad dem køle lidtaf. Skær dem i kvarterog fjern kernerne (gemdem).
- Hak frugten (medskal) i en foodprocessorog hæld det i en rengryde. Tilsæt sukker ogkernerne (i et tefilter).Kog marmeladen underjævnlig omrøring til passendekonsistens (ca. 30min.).
- Fjern tefiltret. Fyldmarmeladen på rengjorteglas (kogt 10 min. i engryde vand) og luk demtil med det samme.