Brunch

Weekendbrunch

Start weekenden med en lækker og sund weekendbrunch

2

Ingredienser

  • 200 g daggammelt brød
  • 100 g varmrøget laks uden skind
  • 1 porre
  • 200 g frisk frugt
  • Grøn dip:
  • 1 lille håndfuld persille
  • 75 g Philadelphia light
  • 1 lille fed hvidløg
  • reven skal af 1/2 citron
  • salt og peber
  • Rø ræg:
  • 2 æg
  • 1 spsk mælk
  • 1 lille bundt friske
  • krydderurter, f.eks. koriander, purløg eller persille
  • salt og peber
  • 25 g fetaost

Sådan gør du:

  1. Skær brødet i så tynde skiver som muligt og rist dem i ovnen. Findel laksen med en gaffel. Skær porrerne i ringe og skyl dem godt. Damp porrerne et par minutter, til de er møre. Afdryp i en sigte. Skyl persillen, tør den godt og og hak den groft. Kom persille i en blender eller minihakker med Philadelphia og presset hvidløg. Kør til en grøn, ensartet creme. Smag til med salt og peber og riv citronskal over. Rør æg med mælk og hakkede krydderurter. Hæld æggemassen på en lille varm pande med slip let-belægning. Lad æggemassen stivne ved svag varme, mens der efterhånden skrabes forsigtigt fra bunden og ind mod midten i langsomme bevægelser. Fortsæt, indtil æggemassen er næsten helt stivnet. Krydr med salt og peber og vend med smuldret fetaost. Anret tallerkener med brød, laks, porre, dip, røræg og frugt. Server med te smagt til med lime og evt. friskrevet ingefær.