Sæsonens bedste dessert: Æblekage med brombær
En mormorklassiker - æblekage, og den smager endnu bedre med friske brombær.
Æblekage med brombær
(8-10 pers.)
Tid: ca. 30 min. plus tid til kogning og afkøling
Æblemos:
1 kg madæbler
1 vaniljestang
100-150 g sukker
50 g mandler
150 g makroner
2½ dl piskefløde
200 g friske brombær
- Skræl æblerne, skær dem i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre stykker.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og æbler i en gryde, og kom den tomme vaniljestang ved. Hæld ½ dl vand i gryden, og kog æblerne ved svag varme, til de er møre og udkogte. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis de koger tørre.
- Smag mosen til med sukker. Mængden afhænger af, hvor søde eller sure æblerne er. Afkøl æblemosen.
- Skold og smut mandlerne, og vend med æblemos. Du kan evt. hakke mandlerne, hvis du har
lyst. - Knus makronerne, og pisk fløden til skum.
- Fordel lagvis i en skål: æblemos, makroner, flødeskum og brombær.
► SE OGSÅ: Bag en lækker blåbærclafoutis
► SE OGSÅ: Æbletid: Strudelinspirerede ruller med æbler og mandler
► SE OGSÅ: Sticky ‘Upside down’ med æbler