Sæsonens bedste dessert: Æblekage med brombær

Sæsonens bedste dessert: Æblekage med brombær

En mormorklassiker - æblekage, og den smager endnu bedre med friske brombær.

Æblekage med brombær

(8-10 pers.)

Tid: ca. 30 min. plus tid til kogning og afkøling

Æblemos:

1 kg madæbler

1 vaniljestang

100-150 g sukker

50 g mandler

150 g makroner

2½ dl piskefløde

200 g friske brombær

  1. Skræl æblerne, skær dem i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre stykker.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og æbler i en gryde, og kom den tomme vaniljestang ved. Hæld ½ dl vand i gryden, og kog æblerne ved svag varme, til de er møre og udkogte. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis de koger tørre.
  3. Smag mosen til med sukker. Mængden afhænger af, hvor søde eller sure æblerne er. Afkøl æblemosen.
  4. Skold og smut mandlerne, og vend med æblemos. Du kan evt. hakke mandlerne, hvis du har
    lyst.
  5. Knus makronerne, og pisk fløden til skum.
  6. Fordel lagvis i en skål: æblemos, makroner, flødeskum og brombær.






    ► SE OGSÅ:
    Bag en lækker blåbærclafoutis
    ► SE OGSÅ:
    Æbletid: Strudelinspirerede ruller med æbler og mandler
    ► SE OGSÅ:
    Sticky ‘Upside down’ med æbler