Whoopie pies
Her er whoopie pies lagt sammen med to slags mascarponecreme. Den ene er smagt til med citron, den anden med chokolade. Der er lige så mange variationsmuligheder i smag og pynt, som vi kender det fra cupcakes. Her er brugt glasur, smeltet chokolade og kagedrys.
(Ca. 16 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 12-14 min.
- Ikke fryse-egnede
- De bagte kager uden fyld og pynt kan opbevares i en kagedåse i dagevis.
- Kager:
- 200 g smør (blødt)
- 75 g sukker
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- Fyld 1: Med citron:
- 375 g mascarpone eller flødeost naturel
- 1 tsk citronskal (fintrevet)
- 2 spsk citronsaft
- ca. 125 g flormelis
- Fyld 2: Med chokolade:
- 100 g god mørk chokolade
- ca. 75 g flormelis (afhængigt af hvor sød chokoladen er)
- 1 dl piskefløde
- 375 g mascarpone eller flødeost naturel
- Glasur:
- ½ dl flormelis
- 1 æggehvide
- lidt citron- eller limesaft
- Chokoladepynt:
- 50 g mørk chokolade (smeltet)
- evt. kagekrymmel
- Kager: Rør smør og sukker skummende og tilsæt ægget. Pisk godt. Bland mel med bagepulver og drys blandingen i dejen igennem en si skiftevis med mælk.
- Rør dejen til en ensartet konsistens, og del den i 32 stykker. Det gøres lettest ved først at dele dejen i 4 stykker og så hver af dem i 8. Tril dem til kugler, læg dem på bagepapir på en bageplade og tryk dem lidt flade.
- Bag kagerne 12-14 min. i en 175 grader varm ovn, til de er gyldne. Bag ad to omgange eller på to bageplader ved varmluft ca. 160 grader. Lad kagerne køle af på en bagerist.
- Fyld 1: Rør mascarpone med citronskal og -saft og smag til med flormelis. Smør cremen i et jævnt lag på 8 kager. Læg 8 kager enkeltvis ovenpå, og tryk kagerne let sammen. Opbevar dem køligt.
- Pynt med glasur eller smeltet chokolade. Fyld pynten i en sprøjtepose og lav et mønster på kagerne. Drys evt. med kagekrymmel på toppen eller siderne af kagerne.
- Fyld 2: Smelt chokolade, flormelis og piskefløde i en skål over vandbad. Køl det lidt af, rør forsigtigt mascarponen i og smag til med flormelis. Smør cremen i et jævnt lag på 8 kager. Læg 8 kager enkeltvist ovenpå og tryk kagerne let sammen. Opbevar dem køligt.
- Pynt med glasur eller smeltet chokolade. Fyld pynten i en sprøjtepose og lav et mønster på kagerne. Drys evt. med kagekrymmel på toppen eller siderne af kagerne.