Wienerschnitzler

Sprøde schnitzler med klassisk tilbehør

Sprøde schnitzler med klassisk tilbehør

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: 10 min.
  • 4 store tynde skiver kalve- eller skinkeschnitzler af inderlår (ca. 500 g)
  • hvedemel
  • salt og peber
  • 1 æg
  • 3 dl rasp
  • ca. 15 g smør
  • 2 spsk. olie
  • 4 citronskiver
  • 4-8 ansjosfileter
  • 4 spsk. kapers
  • 4 spsk. peberrod
  • Tilbehør: røsti fra frost (eller ovnstegte kartoffelbåde)
  • dampede grønne bønner og/eller salat

  1. Bank kødet let med hånden. Vend det først i mel med salt og peber, derefter i sammen-pisket æg, og til sidst i raspen.
  2. Varm smør og olie på en pande, til det er gyldent. Brun schnitzlerne på begge sider, og steg dem herefter ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side.
  3. Læg de stegte schnitzler på et varmt fad. Læg en skive citron på hvert kødstykke. Lav en ring af ansjos på hver, og fyld kapers i hullet. Pynt med høvlet peberrod, og servér med røsti, bønner og/eller salat.