Alexandra Ravn Birger Christensen

Alexandra Ravn Birger Christensen: ”Jeg føler mig godt klædt på, når jeg bærer de her smykker”

Alexandra Ravn Birger Christensen dyrker en tidløs og nedtonet stil og håber for fremtiden, at vi bliver bedre til ikke at følge flygtige tendenser. Tag et kig ind i hendes garderobe, der udover langtidssikre klassikere indeholder et strejf af farve og smykker med historie og stor betydning.

Stil

Min stil vil jeg definere som klassisk, tidløs og altid med fokus på kvalitet. Og den udvikling har nok været ret steady. 

Mit tøj skal ikke tage opmærksomheden fra min person, og derfor holder jeg den gerne nedtonet og går efter det professionelle udtryk i dagligdagen, men med et feminint og elegant touch.

Jeg elsker at rejse og tager inspiration med hjem fra udlandet til min stil, men det skal passe til min garderobe derhjemme. Da jeg boede i Spanien, ville jeg ligne Frida Kahlo, men det fandt jeg hurtigt ud af nok ikke var så foreneligt med min mere klassiske stil. Så jeg lod Frida være Frida og mig være mig.

blobid1.jpg
Blazer fra Isabel Marant, skjorte fra Sea New York, bukser fra Gossia og støvler fra Forte Forte.

Brands

De seneste år er jeg blevet glad for Rue de Tokyo, som går til en dag på kontoret, ser stilrent ud til en middag, men samtidig kan klare cykelturen og en eftermiddag med ungerne. Hos Remain Birger Christensen finder jeg mange gode ting til den klassiske garderobe med kant, ligesom Isabel Marant også klart er en favorit.

2.jpg
Den gule kjole fra Cecilie Bahnsen er Alexandras favoritledsager til fest. Pailletkjolen er købt i en genbrugsbutik i Nottinghill i London, og den sorte kjole er også fra Cecilie Bahnsen.

Hverdag

Klassisk, nedtonet men gerne med lidt farve i form af et tørklæde. Min hverdagsuniform passer nok også til omstændighederne – når jeg er på arbejde, så kører jeg for det meste business-looket, men jeg er ligeså godt tilpas i et par jeans, en skjorte, en kashmirtrøje og et par gummistøvler.

3.jpg
Alexandra har en stor samling af klassiske Hermès-tørklæder.

Fest

Til fest gør jeg mig umage og pynter mig gerne op til lejligheden med noget feminint og festligt.

Bæredygtighed

Jeg tænker meget over bæredygtighed. Verden har ikke brug for, at vi køber flere ting, så jeg tænker meget over at købe lidt, men godt, som passer ind i mit klædeskab, og som jeg kan bruge i mange år. Det er klart, at jeg også gerne fornyer mit klædeskab, når jeg har brug for et selvtillidsboost, men jeg tænker mig om.

4.jpg
Strik fra Isabel Marant, Rue de Tokyo, People's Republic of Cashmere og Joseph. Tasken er fra Hermès.

Sko

Stiletter kan stadig noget, men jeg er også fan af en lille støvlet med en kort hæl, som ranker ryggen og stadig kan bruges på dansegulvet. Musikken lokker hver gang.

5.jpg
Den grønne Birkin Bag fra Hermès stammer fra Alexandras tid i Singapore. Den lille grønne taske er fra Jacquemus og den grønne strik fra Ganni.

Smykker

Mine Nature Hoops fra Ole Lynggaard Copenhagen er en del af min hverdagsuniform, og jeg er i det hele taget draget af historien, håndværket og det smukke design bag brandet og føler mig godt klædt på, når jeg bærer smykkerne.

Derudover vil min familiering altid sidde på lillefingeren. Alle kvinderne i min familie får sådan en med familiestemplet, når vi fylder 18 år. Min er lavet af guld smeltet fra min morfars ur, som jeg fik i 2000, da jeg var i Australien, hvor min morfar levede sine sidste dage.

6.jpg
Strik og nederdel fra Rue de Tokyo, skjorte fra Remain Birger Christensen, støvler fra Isabel Marant og smykker fra Ole Lynggaard Copenhagen.

Butikker

Jeg skal altid lige kigge forbi Isabel Marant i København på vej hjem fra byen – pigerne er utroligt søde og servicemindede, og det er noget, som virkelig betyder meget for mig. OZ og Pourqoui er også et godt stop på vej hjem på cyklen fra arbejde, og også her er de er enormt søde og opmærksomme.

7.jpg
Den lille paillettaske er fundet i genbrugsbutik i Nottinghill i London og får en del komplimenter. Jakke fra Isabel Marant og sko fra Celine.

Tendenser

Jeg elsker, når folk hviler i sig selv. Om de så er bohemian, rockede, klassiske, hiphoppede – whatever. Bare de har det godt med sig selv og udstråler det. Næste generation har brug for forbilleder, hvor vi ikke lader os diktere af tendenser, men vi tænker os om og gør, hvad der føles rigtigt for os.

Lader jeg mig selv diktere af trends? Jeg tror det ikke, men nok stadig ubevidst i en eller anden grad, om jeg vil det eller ej.

8.jpg
Frakke fra Joseph, kjole fra Zimmermann og støvler fra Moncler.

Bedste budgetkøb

En glimmertaske, som jeg har købt secondhand – folk tror altid, det er et eller andet fancy brand, men det er bare en billig festtaske til gyldne stunder i mørke nætter.

Wow-køb

Jeg får tit komplimenter for mine smykker, specielt for mine Shooting Stars – en stjerne for hvert barn – men min mand er mit anker, så synes også, at han fortjener en stjerne.

blobid0.jpg
Skjorte fra Remain Birger Christensen, tørklæde fra Hermès, bukser fra Second Female og smykker fra Ole Lynggaard Copenhagen

Aldrig uden

Min gule Cecilie Bahnsen-kjole – tager jeg til fest i den, så er jeg i mit happy space.

Alexandras bedste stiltips

  • Skær ned på shopping, tænk dig om, og foretag få gode køb, som varer i flere år.
  • God stil for mig ligger i gamle dyder som at være ordentlig, gøre sig umage overfor andre, være god til at tilgive – også sig selv – og spille andre stærke.
  • Husk at have en fest. Et smil er nok stadig det smukkeste på et menneske.

Alexandra Ravn Birger Christensen

  • Arbejder som Head of Retail hos Ole Lynggaard Copenhagen.
  • 41 år.
  • Bor i en lejlighed på Østerbro i København sammen med sin mand, Andreas, og parrets tre børn, Amy på 10 år, Finn på 8 år og Lucy på 2 år.