Andrea Venø

Andrea Venø blander vintage og nyt – og har et godt råd til dig, der vil gøre det samme

Andrea Venø hjælper firmaer og private med at skabe smukke borde og universer til events og særlige arrangementer. Hendes forkærlighed for at finde de helt rigtige ting i hendes arbejde gennemsyrer også hendes garderobe, som er nøje kurateret med masser af fine loppefund og vintagekøb.

Stil

Min stil har i mange år været påvirket af mine omgivelser og dem, jeg var sammen med. Den har været igennem en skaterperiode i barndommen, en mere poppet periode i gymnasietiden, en ret punket periode, da jeg arbejdede for brandet Pelechecoco og en super farvet periode, da jeg arbejdede for både Helle Mardahl og Stine Goya, til i dag at være mere klassisk med mindre udsving efter humør og årstid. Jeg går dog stadig efter at gøre min stil personlig med små fund fra loppemarkeder, Vestiaire Collective og mindre butikker.

Favoritbrand

Jeg føler mig altid inspireret af Saks Potts, The Garment, Toteme og Opera Sport. Især Opera Sport udfordrer, og Saks Potts formår at gøre tøj virkelig spændende samtidig med, at det er flatterende.

Hverdag

Jeg er nærmest altid i bukser og oftest en farvet skjorte. Jeg har også en del lange nederdele, som jeg sætter sammen med en strammere overdel og en oversized skjorte, blazer eller strik.

Venø7.jpg
Kitten heels er Andreas foretrukne til fest. De hvide er fra Bottega Veneta, de sorte fra Dior, og de pistaciegrønne er fra Elleme.

Fest

Også her er jeg ret glad for bukser, et par kitten heels, en tank top og nogle store smykker. Jeg har også en blå top, som jeg fandt for et par år siden på et loppemarked i Gentofte, den er helt skør i mønsteret men superflatterende, og jeg føler mig altid godt tilpas i den.

Andreas bedste stylingtips

  • Gå i det, som du føler dig bedst tilpas i. Det lyder måske simpelt, men jeg har fundet ud af, at jeg ser langt bedre ud, når jeg har noget på, som jeg føler er mig. Og sørg for at være velplejet først og fremmest, dertil ser nærmest alt godt ud.
  • God stil kommer med gode materialer og sjove små fund, der viser personlighed.
  • Vær ikke bange for at blande vintage og nyt. Hvis du føler dig på dybt vand, kan du altid sørge for, at farverne er i samme nuance.

Bæredygtighed

Jeg tænker meget over bæredygtighed. Jeg shopper nærmest alt mit tøj og accessories hos vintageshops som Collect23, Vestiaire Collective, Trendsales og på fysiske loppemarkeder. Jeg synes, at det er virkelig vigtigt, og så finder jeg de sjoveste og mest spændende ting der. Det hjælper mig også med ikke at købe hele tiden, da det tager tid at finde det helt rigtige, når man shopper secondhand.

Andrea Venø
Andrea elsker tasken fra Fendi med perler. Den lille perletaske med jordbær er fra Pura Utz.

Sko

Jeg går meget i loafers eller støvler til hverdag og til fest næsten altid en kitten heel eller støvler, hvis det er koldt. Er det varmt, befinder jeg mig også godt i mine ballerinasko i sølv.

Smykker

Jeg elsker smykker og har samlet i mange år. I øjeblikket er min favorit en helt simpel lyseblå kæde, jeg købte på en ferie i Spanien. Ellers elsker jeg min store ring, jeg har arvet fra min morfar, og de smykker jeg har fået af min kæreste, da jeg fødte vores børn. Jeg kan godt lide at blande smykker, så jeg både har nogle arvestykker på fra min mormor, som jeg elsker, og som jeg sætter sammen med sjove men smukke perlesmykker fra Pura Utz eller vintagefund.

Venø5.jpg
Jakken fra Helmstedt havde Andrea ønsket sig i lang tid, og for fem år siden fik hun den af sin kæreste, som ifølge Andrea er ret god til at give hende tøjgaver.

Tasker

Jeg har en Fendi-taske, som jeg elsker, og så min perletaske fra Pura Utz og min sorte taske fra OperaSport, som jeg bruger til fester. Til hverdag bruger jeg min taske fra Jérôme Dreyfuss eller en lædertaske. Jeg leder fortsat efter en god hverdagstaske. Måske fra Wandler, hvor jeg har kig på en limegrøn.

Butikker

Jeg shopper ikke så meget i fysiske butikker bortset fra Collect23, som jeg også deler showroom med. De små butikker omkring Værnedamsvej er fantastiske og altid et besøg værd. Er jeg i Aarhus, kigger jeg altid i Raasted, hvor jeg elsker blandingen af bolig, mode og skønhed.

Venø2.jpg
Et udvalg af Andreas farvede hverdagsskjorter. Den pink skjorte er vintage, den blå er fra The Frankie Shop, og den grønne er fra Versace.

Tendenser

Hele bølgen omkring 00’er-stilen er både helt vidunderlig, fordi der ligger en masse minder i det for mig, men der er også meget, som jeg slet ikke har lyst til at hoppe med på. Særligt de meget lavtaljede jeans. Jeg synes egentlig ikke, at jeg bliver dikteret så meget af tendenser, men selvfølgelig er der små ting, jeg ikke kan stå for. F.eks. står små roser højt på min liste i øjeblikket.

Bedste budgetkøb

Det må være en halskæde, jeg fandt i en vintageshop i Göteborg. Den kostede 25 kr., og jeg elsker den.

Venø6.jpg
Den lyseblå kæde er købt på ferie til Spanien, kæden med de forskellige farver har Andrea selv lavet, guldkæden er hendes bedste budgetkøb til 25 kr., og kæden med roserne er fra Collect23. Uret fra Gucci fik Andrea, da hun fødte parrets datter, og ringen ved siden af, da hun fødte parrets søn.

Wow-køb

Jeg har en jakke fra Missoni, som er lang og lidt blazer-agtig, som jeg fandt i Berlin for ca. otte år siden. Den elsker jeg, og den er helt tidløs. Jeg har også et par bukser fra Chanel, som jeg har fået af min kæreste for måske syv år siden. De sidder altid godt og får mig til at føle mig godt tilpas.

Aldrig uden

Jeg skiller mig aldrig af med mine blondebukser, som jeg har syet af min oldemors gamle blonder. De rummer både minder samt en reminder til mig selv om, at jeg skal få udført de ideer, som jeg altid går rundt med i hovedet.

Om Andrea Venø

Andrea Venø er interiørstylist og indehaver af borddækningsfirmaet Karens Bord.

Hun er 31 år og bor i Roskilde med sin kæreste og deres to børn samt et tredje på vej.

Her ses hun i en t-shirt fra Collect23. Nederdelen har Andrea arvet fra sin mormor, og sandalerne er fra Marni.

Venø1.jpg