Anna Bogdanova

Anna var skødesløs med solen i sin gymnasietid – nu kan hun se ”resultatet” på huden

Hun hjælper ikke bare kvinder med at få skabt en regelmæssig træningsrutine og investere deres tid i styrketræning af både blid og eksplosiv karakter. Anna Bogdanova er også fortaler for, at vi - som hende - træner vores hud på lige fod med vores muskler.

Min morgenrutine består af … en kop stærk kaffe og træning med både en langsom styrkeøvelse og eksplosiv powerøvelse med en kettlebell. Det vækker min hjerne og krop, skaber ro og klarhed og giver mig følelsen af at kunne overkomme hvad som helst resten af dagen.

For mig er styrketræning vitterligt på niveau med tandbørstning – det kan ikke diskuteres, men skal bare gøres – og føles i øvrigt altid virkelig rart bagefter.

At pleje min hud betyder for mig … at jeg prioriterer min hud på linje med mine muskler. Huden er, næst efter musklerne, vores største organ, og den kan og skal trænes med styrketræning.

Jeg elsker hudplejeprodukter, men de gør det ikke alene, og jeg bruger tid på at arbejde dem ind i huden med forskellige øvelser, som træner huden, musklerne og bindevævet og stimulerer nerveenderne i huden, der registrerer kulde, varme, tryk, stræk, berøring – det gør hjernen tryggere, og vores komfortzone og stresstærskel større. Og så vækker det også musklerne, så man kan få bedre fat i dem og holde huden mere spændstig.

Jeg lægger makeup, når … jeg gerne vil føle mig friskere og mere klar til at indtage dagen. Når jeg gerne vil lege mig ind i en bestemt sindsstemning. Og når jeg har brug for ekstra power på et fotoshoot til et nyt træningsprogram. Jeg har et lyn-no-makeup-look, der består af et meget let lag foundation, concealer til under øjnene, bronzer på kindbenene, mascara og – hvis jeg har fem minutter ekstra – smokey eyes med varme brune farver.

Det er et ritual, der giver mig følelsen af, at jeg får sagt godmorgen til min mor, som ikke længere er her. Hun lærte mig at lægge øjenskygge på en speciel måde, da jeg var 10 år, og jeg har elsket makeup lige siden. Jeg husker, at det fik en del til at spærre øjnene op, da jeg mødte op med fuld festmakeup til første skoledag i 1.G. Jeg elsker stadig at lege med looks og farver til både events og fotoshoots.

Den bedste duft for mig er … duften af mine drenges hår, bag øret af min hund og min mands armhule! Jeg har allergisk astma, så jeg får det dårligt af parfume, og allerede da jeg blev gravid første gang, fik min mand forbud mod at tage deodorant på, og det viste sig, at det havde en smertelindrende effekt at ligge begravet i hans armhule ved mine fødsler.

Duften af dem, man elsker, kalder man hexadecanal – et feromon, som er et kemisk signal i form af en meget fin, næsten umærkbar duft, som dyr bruger til at kommunikere med sin flok, og som også kan påvirke menneskers adfærd og sørge for hurtig afstressning.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at … lave øvelser fra mit træningsprogram LIFTED Face, som blidt stimulerer kranienerverne og hjælper lymfen med at flyde mere frit. Det giver akut ro i huden og hjælper med at få afbalanceret den immunreaktion, som skaber irritation og inflammation i huden. Jeg slutter af med meget koldt vand i ansigtet og derefter hybenkerneolie og Keep It Calm creme fra Amazing Space.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, er … at bruge vippeserum – hver dag! Jeg brugte det sporadisk uden den store effekt, men da jeg begyndte at bruge det regelmæssigt, skete der virkelig noget.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden er … en vibrator, men ikke af den grund, de fleste tror! Den er nemlig (også) effektiv til at løsne op for spændinger i f.eks. nakke, skuldre og kæbe.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være … brug solcreme! Jeg var virkelig skødesløs med solen i min gymnasietid, og i dag kan jeg se, at det har resulteret i solskader på min hud. Det ville jeg ønske, at mit 16-årige jeg havde gjort mere for at undgå.

Det sted, jeg er i livet, netop nu er … stærkere end nogensinde. Jeg gik ned med stress, da jeg var 23, og husker bekymringen om, hvorvidt man kommer til at kunne det samme igen, men jeg kan ærligt sige, at jeg kan holde til mere nu end før, fordi jeg er blevet bedre til at investere mine ressourcer i de rigtige ting.

Det er vigtigt at holde fast i, at man ikke er gået i stykker og holder sig selv tilbage. Men at man, som med styrketræning, bliver ved med at udsætte sig selv for små doser af noget, som er udfordrende, så man gradvist bygger mere kapacitet op.

Nutidens skønhedsideal er … meget fokuseret på at være tynd og afholdende, når der burde være fokus på at være stærk og have det godt.

Jeg føler mig smukkest, når … jeg lige har styrketrænet og får den der særlige glød og kriblende varme fornemmelse under huden i både ansigt og krop.

Elastisk hud hele dagen

Den beskytter mod digitalt lys, som lige nu er i søgelyset omkring negativ hudpåvirkning – og da meget af mit arbejde er online, så vil jeg gerne være på den sikre side. Derudover får man et instant glow, og selv min hud, der er så tør, at den strammer om eftermiddagen, føler sig elastisk hele dagen.

80ml-high-defense-prolab-packshot-amazing-space-product-only-2022.png copy.jpg

PRO:LAB High Defence Facial Cream Spf 50, 650 kr.

Fantastisk foundation

Dette er det eneste produkt, som ikke får min hud til at fremstå mere tør, og hvor huden er mere velplejet, når man tager den af – og som samtidigt udjævner hudtonen og skjuler små pletter og urenheder.

Natural_Glow_Liquid_Foundation_Cool_Beige_30ml_355_DKK.png copy.jpg

Natural Glow Liquid Foundation, Lavinde Copenhagen, 355 kr.

Stram op fra morgenstunden

Jeg bruger denne scrub inden badet sammen med mine øvelser til huden på benene og slår to fluer med et smæk. Velkommen til ny-åbenbaret glød, færre væskeophobninger og vågne, mere spændstige muskler på benene efter badet –  tidseffektivt og virkelig rart! 

AcaiBodyScrub_200ml_background.jpg copy.jpg

Açai Body Scrub, Rudolph Care, 325 kr.

Den bedste tørshampoo

Redder mit hår på de dage, hvor jeg burde have vasket det, ved at give rødderne et akut løft og fjerne den fedtede fornemmelse. Kæmpe plus ved den er, at den ikke irriterer min hovedbund, som mange andre tørshampooer, jeg har prøvet.

Dry_Volume_Booster.jpg V copy.jpg

Dry Volume Booster, Gun-Britt, 190 kr.

Hverdagsfavorit

M2_Eyelash_Activating_Serum_5ml_open_DKK999.jpg copy.jpg

Eyelash activating serum, M2, 1.000 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi …

... det viser, hvordan min kettlebelltræning har flyttet mig fra at være en idrætspjækkende, forsigtig, relativt klodset, går-ind-i-ting og er-bange-for-bakker-type til meget bedre at kunne håndtere fart, højder og spille bold med mine børn, relativt let manøvrere en masse tunge ting og hårde hverdagsaktiviteter.

Om Anna Bogdanova, 38 år

  • Ekspert i træning, adfærd og kropsøkonomi og står bag prisvindende digitale træningsprogrammer.
  • Gift med Jacob og mor til Valentin på 12 år og Sylvester 6 år.

Den største gave, jeg kunne give til den lille pige til venstre, er den styrke, som jeg i dag har opbygget gennem min træning.