Anne Mette Kirk

Anne Mette fik dette råd af sin farfar – nu forsøger hun dagligt at efterleve det

Forfatter Anne Mette Kirk læner sig op ad danske mærker og skønhedseksperter, når hun vælger produkter. Hun bruger kun makeup, når hun skal noget, og så elsker hun allermest at være fordybet i et manuskript – i sweatpants og med morgenhår.

Min morgenrutine består af… lige dele kaos og planlægning. Jeg står typisk op ved femtiden for at arbejde, det er i de tidlige morgentimer, jeg skriver allerbedst. Men ofte resulterer det i, at jeg bliver så opslugt, at jeg alligevel kommer bagud med morgenens øvrige gøremål.

Jeg drikker altid et glas vand med collagenpulver fra Puori X To the Moon, Honey med citrussmag og får minimum to kopper kaffe, mens alt andet er forskelligt alt efter dagsprogrammet. Afgørende er, om jeg senere har møder inde i byen, om jeg skal ud at løbe en morgentur, eller om jeg skal sumpe dybt ned i mit manuskript iført nattøj.

At pleje min hud betyder… at passe på mig selv. Jeg er ikke sådan én, som køber alle mulige gadgets eller dyrker ingredienslisten på mine produkter som en lille kemiker. Jeg sværger til rådene fra dybt kompetente Elina Lei, som jeg går til ansigtsbehandlinger hos, og rådgivningen fra min hudguru Charlotte Torpegaard hos I love beauty eller Anette Kristine Poulsen fra Beautyspace.

Finder jeg et produkt, som jeg er glad for, så køber jeg det loyalt igen og igen. Min hudplejerutine skal være mild, effektfuld – og helst ikke alt for besværlig, for så får jeg det ikke gjort.

Jeg lægger makeup, nå … alle børn og mand er taget af sted om morgenen, men kun hvis jeg har et arrangement eller møde, hvor jeg gerne vil gøre mig ekstra umage.

Jeg elsker, at jeg har hovedparten af mine arbejdsdage i sweatpants, læsebriller og ingen makeup, mens jeg andre dage udvælger tøj, lytter til musik og nusser om mig selv, inden jeg f.eks. skal holde et foredrag. Jeg kan virkeligt på mystisk vis stemple ind og ud, når det kommer til min forfængelighed.

Min makeuprutine er… hurtig og meget diskret. Med alderen bruger jeg færre og færre produkter og mindre tid på makeup. Til gengæld går jeg efter kvalitetsprodukter.

En let foundation, mascara, lidt bronzer og farve til mine øjenbryn. Samme rutine til fest. Jeg er lys og foretrækker et let og naturligt look. For nogen er det givetvis meditation at forskønne sig foran spejlet, men jeg opnår ikke helt samme niveau af zen.

Jeg plejer mit hår med… shampoo, balsam og en ugentlig kur fra Omniblonde. Når vinteren er mørkest, får jeg lidt lyse striber i bunden, men ellers får mit hår lov til at leve sit eget liv.

Jeg forsøger altid at få antallet af ugentlige hårvaske ned, men når jeg dyrker hot yoga eller løber, hvor jeg sveder som et svin, lykkes det aldrig. Jeg ved ikke, hvad I andre gør, men mit hår fedter altså helt vanvittigt allerede på tredjedagen. Lige meget hvor mange flasker tørshampoo, jeg bruger.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre ville det være… at jeg håber, at I har noget i jeres liv, som kan opsluge jer totalt og får jeres hjerte til at slå dobbeltslag. Om det er vinterbadning, svensk politik, bowling eller avl af racekatte er underordnet. Når jeg fordyber mig i min skriveproces og færdiggørelsen af et manuskript, så glemmer jeg alt omkring mig. Det er et frirum for bekymringer.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af… min farfar Viggo, og det var, at jeg lyste hele rummet op, når jeg smilte. Ikke at han mente, at jeg altid skulle være i godt humør, men jeg forsøger virkelig – med hans ord i baghovedet – at møde dagen og mine medmennesker med et venligt blottet tandsæt – selv i de mørke perioder. Så kommer jeg også selv langsomt i bedre humør.

Kunne jeg give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… bare fyr den endnu mere af! Som barn og ung farvede jeg mit hår konstant. Rødt, sort, whatever der var på udsalg i Matas. Det klædte mig meget sjældent, og mine forældre kiggede på mig med opgivende øjne, når endnu en hårfarvning var mislykkedes, som efterlod mig med laksefarvet hår i månedsvis.

Men mit råd vil virkelig være, at unge Anne Mette bare skal prøve endnu flere udtryk af. Hvordan skal man ellers finde ud af, hvor man føler sig allerbedst tilpas? Mode og makeup skal helst være sjov og ballade for mig. Det er så uendeligt kedeligt, hvis det bliver som at iføre sig en uniform uden personlighed.

Nutidens skønhedsideal er… sgu lidt svært at blive klog på. På den ene side er vi blevet bedre til at omfavne forskelligheder og definerer nok skønhed mere bredt end tidligere, samtidig smides der de utroligste filtre på selfies, og der foretages utallige skønhedsoperationer.

Jeg har ingen løftede pegefingre, men når jeg kigger på de bløde buler på mine lår og mine æblekinder, så sender jeg en kærlig tanke til min mor. Og jeg ved, at den spidse hage og de grønne øjne kommer fra min far. At tilpasse mig et stramt ideal ville jo potentielt kunne udviske netop deres aftryk på mit ansigt – og det lyder umiddelbart som det mest triste, jeg kunne forestille mig.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg forsvinder ind i arbejdet med mine romaner. Eller jeg ved ikke, om jeg er smukkest der, men her glemmer jeg alt om mit udseende og forsvinder dybt ind i romanens fortælling. For mig er der intet mere tiltrækkende end et menneske, som beskæftiger sig med en uslukkelig indre ild.

Anne Mette Kirks favoritter:

beautyspace.jpg

Genial creme

Jeg bruger denne genialitet om aftenen og vågner om morgenen med den blødeste og mest ensartede hud. Kæmpe fan! Ansigtscremen, BeautySpace, 395 kr.

westman-atelier.jpg

Flere funktioner

honey-serum.jpg

Jeg elsker, når et produkt har flere funktioner. Denne stick bruger jeg både til en mild contouring og som øjenskygge. Contour stick i farven Biscuit, Westman Atelier, 380 kr.

Ren velvære

boerster-karmameju.jpg

Det er ren velvære for mig at bruge dette serum. Duften, konsistensen og min huds glød er også begejstret. Hydra Serum, Honey, 490 kr.

Hverdagsfavorit

Buff Recharge, Karmameju, 300 kr.

amazing-space.jpg

Det hemmelige våben

Min hud mangler evig og altid fugt, og denne ansigtscreme fra Amazing Space er mit bedste våben mod tørhed. Formula C Repair Face Cream, Amazing Space, 495 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi…

anne-mette-kirk-billede.jpg... jeg er et udpræget A-menneske, der stornyder mine tidlige timer alene, mens min familie snorksover. Jeg indfangede dette øjeblik i vores sommerhus en tidlig morgen, mens tårerne strømmede ned ad mine kinder. Det var så guddommeligt og overvældende et syn.

Anne Mette Kirk

  • Er forfatter og aktuel med romanen ”Dobbeltfejl”.
  • Hun er 43 år, gift og har børnene Vigga, 18, Leo, 12, og Osvald, 9, og derudover en evigt fældende Golden Retriever med navnet Kenya.