Aram Ostadian-Binai

Aram Ostadian-Binai har en helt speciel jakke: ”Den betyder virkelig meget for mig”

For iværksætter og diversitetskonsulent Aram Ostadian-Binai er det vigtigt, at der er en særlig betydning eller historie bag det tøj, hun har på, og hun støtter allerhelst kvindelige designere. Tag et kig i hendes klædeskab, der er fuld af vintage, loppefund, blazere, tasker og ting, der kan styles på mange måder.

Stil

Jeg går ikke så meget op i at have et bestemt signaturlook, jeg stringent dyrker. For mig handler det mere om, at jeg anskaffer mig de ting, jeg falder for. Jeg tror, at jeg med årene er kommet frem til et minimalistisk, chic look med et strejf af vintage. Det er blevet vigtigere for mig end tidligere at have tøj og ting, der har en særlig betydning for mig eller en historie bag. Jeg har en helt særlig jakke med et billede af Mahsa Amini på bagsiden. Den betyder virkelig meget for mig. Når jeg har den på, føler jeg mig forbundet med kvindefrihedskampen i Iran, som ligger mit hjerte nær. Jeg elsker på den måde at vise, hvem jeg er, og hvad jeg står for gennem mit tøj.

Favoritbrand

Jeg kan allerbedst lide at købe vintage som f.eks. min Missoni-cardigan og vintage Chanel-jakke, ligesom jeg har en del vintage smykker. Men ellers tidløst tøj og mærker som MKDT Studio, Cos, Prada, Toteme og Ganni. Mere end nogensinde før går jeg ekstremt meget op i at investere i mærker skabt af kvinder som f.eks. Skall Studio, Hofmann Copenhagen, Munthe, Nynne og Aeron. Jeg glæder mig også til at købe noget fra Sophia Khaled en dag.

Hverdag

Det er afhængigt af mit humør, men jeg elsker lag på lag-looket, hvor et elegant, feminint udtryk samtidig er lidt råt og cool. Jeg bryder også gerne min stil med cool vintagefund.

1.jpg
Her er hun i en kjole fra Taller Marmo, bukser fra Hofmann Copenhagen, sko fra Proenza Schouler og øreringe fra Chanel.

Fest

Det vigtigste er altid, at det, jeg har på, føles som mig, men jeg elsker at skrue lidt op for ”larmen” til fester. F.eks. med store øreringe, tøj som fylder med farve og volumen og ekstra festlige jakkesæt – som det blomstrede eller det hvide, jeg har fra Hofmann Copenhagen eller mit Boss-smokingsæt.

4.jpg
Sneakers er Arams favoritsko til hverdag. Øverste hylde: Ballerinasko og taske fra Chanel, stiletter og mindre taske fra Boss. Midterste hylde: Røde flade sko fra Zara, høje fra Birman og beige taske fra Marni. Nederste hylde: Sneakers fra Salomon og Adidas.

Bæredygtighed

I dag fylder det helt klart mere, end da jeg var yngre, men på en måde har bæredygtighed altid fyldt i min familie. I Iran havde min mor et smukt atelier i Teheran, hvor hun lavede tøj og upcyclede forskellige items. Det er noget, som jeg har taget til mig. Og jeg elsker et godt loppefund eller secondhand køb og prøver at investere i tidløst og enkelt tøj, som lettere kan styles op og ned med accessories.

Sko

Sneakers er mine go to-sko i hverdagen, og jeg elsker at style mine blazers sammen med dem. Ellers vælger jeg en spids sko med lav hæl eller et par ankelstøvler. Jeg må erkende, at jeg i mine tyvere virkelig har skadet mine fødder, så nu foretrækker jeg mest komfort, også til fest. Det skal føles behageligt, men jeg kan godt finde på at lide lidt for skønheden, hvis jeg falder for de rigtige stiletter, som gør mig helt glad indeni.

imageypjd.png
Billedet bagpå jakken forestiller Mahsa Amini, en kurdisk-iransk kvinde, der døde i 2022 kort efter at være blevet arresteret af moralpolitiet Gashte Ershad i Teheran for ikke at have overholdt reglerne for tildækning af hovedet. Jakke fra Karo Kurrani, taske fra Chanel og sko fra H&M.

Undertøj

Mit undertøj er primært fra H&M, Victoria's Secret og Waldorf. Det har ikke altid været nemt at finde undertøj til min hudfarve. Jeg fandt et sæt for første gang i London for 12 år siden, men heldigvis er det i dag blevet nemmere at finde i Danmark også.

6.jpg
Der er masser af lyse toner i Arams garderobe, her fra H&M, Hofmann Copenhagen og Nanuska.

Tasker

Mine favorittasker er fra Chanel, Marni og Prada. Jeg skiftede hele tiden tasker, da jeg var yngre, men så valgte jeg en dag at spare op til min drømmetaske, som var en Chanel Camera Bag. Det tog mig mere end to år at spare op til den. I dag har jeg de fire-fem tasker, som jeg har brug for. Derudover har jeg også en ældre bordeaux taske fra Zara, som jeg i sin tid gav 100 kr. for og har haft i mere end ni år. For tiden bruger jeg allermest en lækker kraftig stof-totebag fra Hofmann Copenhagen.

Butikker

Jeg shopper mest i enten vintagebutikker, eller når jeg er ude at rejse. Jeg køber f.eks. oftest mine smykker i udlandet. Ellers kan jeg godt lide Leah Maria i Charlottenlund, Strøm i Hellerup, Iblamelulu, som efterhånden har flere butikker, Time's Up Vintage i indre København, Cos, Arket og netshopping hos Net-a-porter.com.

2.jpg
Aram investerer helst i tøj, som er lavet af kvindelige designere. Denimsæt fra Munthe, top fra Toteme, sandaler fra Birkenstock og vintageøreringe.

Tendenser

Jeg kommer aldrig til at forstå Crocs – men fuld respekt, for dem der går i dem. Til gengæld elsker jeg, når skjorter med maser af volumen er fremme i modebilledet. Og så må der også gerne være lidt referencer til 1970’erne og 1980’erne.

7.jpg
Kjolen fra Amir Taghi havde Aram på, da hun vandt prisen som ”Årets stemme” til ELLE Awards i 2022 for sit arbejde med The Soulfuls.

Bedste budgetkøb

Jeg er helt vild med nogle meget tynde merinouldtoppe fra Cos, som jeg kan style på mange forskellige måder og i alle sæsoner. De er lidt gennemsigtige, og derfor kan de sagtens tages på til fest eller udgøre et ekstra varmt lag under noget andet. Jeg har købt dem i flere forskellige farver.

8.jpg
En lille samling af Arams vintageøreringe. Parret nederst til højre er fra Kinz Kanaan. Solbriller fra Boss og Celine.

Wow-køb

Mine jakker er nok dem, jeg får flest komplimenter for, og det er også dem, der fylder mest i min garderobe. Når jeg skal style dagens outfit, starter jeg med at finde den jakke eller blazer, som jeg er i humør til.

3.jpg
Jakkesæt fra Aeron, top fra Toteme og halskæde fra Anni Lu.

Aldrig uden

Jeg har altid min mobiltelefon på mig, og derfor elsker jeg alt med lommer, også når det gælder kjoler. Og så selvfølgelig mine tasker. Jeg har mindst én taske med mig, når jeg skal afsted, men oftest har jeg faktisk to tasker med.

Aram Ostadian-Binai

Iværksætter, stifter og CEO af foreningen The Soulfuls.

Arbejder desuden som diversitets og inklusionskonsulent for en række forskellige kunder.

Hun er 38 år, bor i Klampenborg med sin mand Navid og parrets to drenge.

Hendes bedste stiltips er:

  • Jeg var, og er stadig, oftest overdressed i de fleste rum, som jeg træder ind i i Danmark, men jeg har lært at hvile i den, jeg er, og den baggrund, jeg har.
  • Prøv at gå op i, hvem der står bag det tøj, du køber. Budskabet, designeren bag og diversitet. Be you!
  • Investér i basistoppe og -T-shirts i god kvalitet og style dem f.eks. med bukser med print/mønstre eller et par jeans og en spændende blazer eller lang cardigan.