casey blond klædeskab

Tøjdesigner Casey Blond: ”At tænke dette ind i påklædningen fejler aldrig for mig og mine kunder”

Casey Blond har boet mange steder rundt i verden. Hun stammer oprindeligt fra det sydlige USA, men har nu boet mange år i Danmark, og netop de mange forskellige kulturer er tydelig i hendes tøjstil, der er både farverig og legesyg

Stil

Jeg vil beskrive min stil som udforskende. Jeg er fra det sydlige USA og har boet rigtig mange steder rundt i verden. Min stil er derfor blevet påvirket af mange forskellige kulturer og livsstil.

Overordnet dyrker jeg helt sikkert det mere feminine og farverige i foråret og sommeren, hvor jeg hen mod efteråret og i vintermånederne søger mere mod det maskuline udtryk. Efter at have boet så mange år i København er min stil helt klart blevet mere funktionel og praktisk.

Favoritbrand

Mine yndlingsbrands og designere er Celine fra dengang, Phoebe Philo var designer, og Jil Sander. Jeg køber dog ikke rigtigt fra de brands, da det er udenfor mit budget. Jeg har få styles, jeg har investeret i, som jeg beholder mange år frem.

Skal jeg nævne andre mærker, jeg har i garderoben, er det Rachel Comey, Sunflower, Nomia og Low Classic. Fælles for dem er, at de har en cool herretøjs-vibe, som balancerer godt med mit eget brands mere feminine udtryk.

2.jpg
Blazer fra Nomia, kjole og støvler er fra Mr Larkin og smykket på skrå er fra Isshi.

Hverdag

Det skifter meget, efter hvor jeg befinder mig, og hvilken sæson vi er i. Overordnet er den mere casual i København, hvor min stil i Texas og New York er mere farverig og mere stylet.

3.jpg
Egg-tasken fra Simone Rocha er den ultimative festtaske.

Fest

Altid Mr. Larkin. Vores hovedfokus og udtryk er fest, så det vil altid være mit førstevalg til den anledning.

4.jpg
Her en samling af Caseys yndlingssko fra mærkerne Rachel Comey, Maryam Nazzir Zadeh, Miu Miu Og Celine.

Bæredygtighed

Jeg mener, at den eneste måde, man kan shoppe fuldstændig bæredygtigt på, er ved at købe vintage. Med det sagt, så stoppede jeg med at købe fast fashion til mig selv for otte år siden, og det har jeg aldrig fortrudt. Jeg prøver at gøre det samme i forhold til mine børn, men det er en del mere udfordrende. Hvis jeg køber noget nyt, er jeg meget opmærksom på, at det er noget fra et lille selvstændigt brand.

Sko

Jeg elsker sko. Hvis nogen bad mig om at vælge imellem tøj og sko, ville jeg uden tvivl vælge sko. I hverdagen varierer mit skovalg en del, det kan være alt fra Salomon-sneakers til Rachel Comeystøvler. Min favoritsko er helt klart Olympia fra Maryam Nassir Zadeh. Jeg har fire par, og jeg har dem på til stort set alt. For mig er det helt klart den ultimative partysko.

5.jpg
Den antikke medaljon med stjernetegnet skytten fandt Casey for mange år siden. Hjerteøreringene er lavet af veninden Trine Tuxen, der har mærket af samme navn. Handsker fra Handler, lange øreringe fra Faris, sølvkæde fra Corali og charmarmbånd fra Mondo Mondo.

Tendenser

Trends er sjove, jeg investerer ikke meget i dem, men synes, det er sjovt at være en del af. I øjeblikket kan jeg ikke få nok af roser og sløjfer. Jeg bruger dem på en mere sofistikeret måde og parrer dem med noget mere maskulint, så de passer til min personlige stil.

6.jpg
Nederdel fra Super Yaya og resten er fra Mr Larkin.

Smykker

Jeg går med mange smykker på én gang, og jeg har de samme smykker på næsten hver dag, som alle stort set er antikke eller arvestykker. Går jeg med nye smykker, er det fra min rigtig gode veninde Trine Tuxen eller ISSHI.

9.jpg
Casey går altid med mange smykker på én gang – og specielt muslingeskal-ringen føler hun sig nøgen uden.

Butikker

Jeg handler ofte i vintagebutikker – min absolut favorit er Paloma Vintage. Décor ved Torvehallerne er også en favorit. Mine yndlingsgader i København er Værnedamsvej og Jægersborggade, fordi jeg elsker at støtte små butikker og håndværkere, og begge gader tilbyder masser af dette.

7.jpg
Kjolen og nederdelen under er begge fra Mr Larkin, strømpebukserne er fra butikken Prag, øreringene fra Isshi, og skoene er fra Mar yam Nassir Zadeh.

Bedste budgetkøb

Farverige strømpebukser fra Prag og sløjfe og rose hårclips fra Pico Copenhagen.

8.jpg
Frakke fra Saks Potts, sko og taske er fra Rachel Comey

Wow-køb

En antik stjernetegnsmedaljon af skytten, som jeg købte for mange år siden, Super Yaya’s Beatrice kjole og min Simone Rocha Egg-taske. Jeg bliver spurgt om disse, hver gang jeg har dem på.

1.jpg
Den hvide hæklede vest er fra newyorkermærket Diotima.

Aldrig uden

Min muslingeskal-ring eller min halskæde med vedhæng – jeg føler mig nøgen uden dem.

Casey Blonds bedste stiltips

  • Hvis i tvivl – gå monokromatisk klædt.
  • Røde strømpebukser kan få næsten alle outfits til at se chikke ud.
  • At tænke ”det gyldne snit” ind i påklædningen fejler aldrig for mig og mine kunder.

Casey Blond

45 år, tøjdesigner og kreativ direktør og indehaver af butikken Mr Larkin på Frederiksberg. Bor på Østerbro med sin mand og parrets to børn.