Cathrine Restrup-Christensen

Cathrine Restrup går gerne i tøj fra sin kærestes garderobe – og udvælger især disse ting

Som indehaver af butikken Thirdhand Vintage har Cathrine Restrup-Christensen et naturligt blik for tøj, der bærer på fine historier og gode minder, og sådan er det også privat. Her er klædeskabet ligeledes fuld af vintage-køb, hvor rockede items som læderjakker, jeans og band-T-shirts møder lange, feminine kåber og finurlige, korte jakker.

Stil

Min stil er meget bundet op på minder frem for trends, hvilket jo også afspejler det arbejde, jeg har. Jeg tror ikke på sæsonvarer og hurtige udskiftninger. Jeg tror på glæden ved at iføre sig et stykke tøj og de historier, som knytter sig til hver enkelt genstand. Min stil er også ofte drevet af, at tøj ikke nødvendigvis behøver at være kønsbaseret. Jeg dykker dagligt ned i min kærestes garderobe og elsker alt, som er lidt oversized. På den måde er det muligt for os at dele flere items og derved spare på mængden af tøj – omend det måske oftest kommer mig til gode.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Inspiration

Sociale medier. Her er det muligt at udforske forskellige stilarter og vælge til og fra. Men jeg bliver ofte ligeså inspireret af mennesker, jeg ser på gaden eller i kulturlivet, f.eks. de bands jeg lytter til. Det kan være den mindste ting, som bare vækker noget i mig. Ofte tager jeg mig selv i at stoppe op og skrive det ned, så jeg har det til et senere tidspunkt.

Cathrine Restrup-Christensen_1.jpg
Guldring fra Lea Høyer, mindre guldring fra Handcrafted, sølvringen er Cathrines mors gamle vielsesring, guldkæderne er fra en rejse til Italien, jadekæden har Cathrine haft i mange år, og hvidguldshjertet er en gave fra hendes mor.

Favoritdesigner

Jeg sværger ikke til ét enkelt mærke, da jeg generelt ser mest på, hvad jeg kan lide, og som er af god kvalitet, frem for navnet i nakken. Men når det så er sagt, så banker mit hjerte lidt hurtigere, når jeg støder på ikoniske Yves Saint Laurent-styles fra midt-halvfjerdserne til de tidlige firsere. Designet er tidløst, og der var generelt et helt andet mod til at udforske farver, mønstre og materialer.

Hverdag

Jeg ifører mig altid tøj, som er afslappet, og som både tillader, at jeg springer på cyklen, går et par kilometer eller leger med min datter på gulvet. Min hverdagsuniform er ofte bestående af jeans og en T-shirt, piftet op af en fed jakke, et par cool, men komfortable sko og et par smykker. Det skal gerne være nemt og lettilgængeligt. Jeg bruger ikke meget tid og energi på at bestemme mig for et specielt outfit og har derfor heller ikke så ofte tøj-kriser. Jeg går desuden aldrig udenfor en dør uden min Prada-bæltetaske. Den er så rummelig, at jeg kan have alt i den og lidt til, og jeg har altid hænderne fri. For mig er det en perfekt balance mellem det praktiske og pæne.

cathrine restrup-christensen_2.jpg
Vintage Levi’s-jeans – favoritmodellen er klassikeren 501, men det er primært farve og vask, som Cathrine går efter, når hun køber jeans.

Fest

Mit liv har de seneste år været meget præget af først Covid-19 og siden afløst af graviditet og barsel, så det er ikke de store fester, jeg tager til p.t. Men når jeg skal ud, er det vigtigt for mig, at min hverdagsuniform hurtigt kan transformeres om til et festligt outfit. Det kræver ikke mere end, at jeg ifører mig noget mere ”larmende” fodtøj, f.eks. mine sølvfarvede Modern Vice-støvler – som næsten er en fest i sig selv – en fed jakke eller kåbe og måske læbestift. Det er vigtigt for mig, at mit outfit aldrig er helt ”over the top”, men at det er behageligt og cool.

Cathrines tips til god stil

  • Lad være med at stresse over morgendagens trends, men ifør dig det, som du føler dig smuk og tilpas i. Det skinner altid igennem.
  • Slap af, og vær dig selv – alt tøj er en stil, og det er ikke tøjet, som skaber den, men dig selv.
  • Ret ryggen, og tag solbriller på – så bliver det ikke meget mere cool!

Garderobehits

Jeg er et stort ”jeans-menneske” og har efterhånden en betydelig samling, da det næsten altid er en sikker del af min hverdagsuniform. Jeg har primært Levi’s-jeans, og fælles for dem er, at de alle er købt brugt. Man sparer penge, og der er andre, som har gået dem til, så de har det helt perfekte look. Jeg har også en ret stor samling af forskellige T-shirts med print, en stor del af dem er band-T-shirts. Jeg kan godt lide ideen om, at jeg støtter en kunstner, som sandsynligvis også har haft en svær tid med diverse pandemier og inflation. Stort set alle mine bluser er knyttet op på et helt særligt minde eller en speciel begivenhed.

cathrine_3.jpg
Cathrine i en af sine læderjakker. Denne er fundet på en tur til USA. T-shirten er vintage, også fra USA, bukserne er vintage fra Dior, og støvlerne er fra Modern Vice.

Bæredygtighed

Bæredygtighed er på mange måder indbegrebet af min stil, selvom det ikke nødvendigvis er noget, jeg tænker aktivt over. Jeg er indehaver af en vintagebutik, hvor hele den cirkulære økonomi er i fokus. Jeg går op i god kvalitet og tidløse items, som forhåbentlig kan skifte hånd i mange år endnu. Jeg tænker også over, hvordan jeg kan reparere eller upcycle en ting, så den passer til mig og min garderobe. Man kommer langt med f.eks. nye knapper eller en afkortet bukselængde. Kun fantasien sætter grænser.

Sko

Jeg elsker et par fede sko eller støvler, som kan være med til at give et simpelt outfit et ekstra spark. Jeg er ekstremt glad for begge mine Diemme-støvler. De lilla er så meget over the top, og jeg har fået mange positive kommentarer på dem – de holder mig både varm og pifter en grå hverdag lidt op. Derudover knuselsker jeg mine Modern Vice-støvler, som ligeledes sætter skub i et outfit og bringer lidt Bowie-vibes med sig. Desuden duer de både til bukser og kjole, hvilket gør dem perfekte til såvel som hverdag og fest.

Butikker

Jeg shopper primært i vintageog genbrugsbutikker. Hvis man leder efter et par gode jeans, kan de ofte erhverves i butikken København K eller i Episode i København. Ellers elsker jeg at støtte små niche-butikker, som jeg støder tilfældigt på, og hvor jeg ved, at ejeren vil danse en lille dans over hvert et salg. Det gør mig glad, at jeg kan støtte små iværksættere i deres drøm. Man kan ofte finde små butikker på sidegaderne på f.eks. Vesterbro, hvor jeg bor og i Indre By, hvor min egen butik ligger.

cathrine_5.jpg
Et lille udsnit af Cathrines mange vintage-T-shirts. Flere af dem er fra rejser til udlandet og fra koncerter.
cathrine_6.jpg
Prada-bæltetasken har Cathrine altid med. Jakke fra Morting, vintageskjorte fra butikken Prag og jeans fra Levi’s.

Største samling

Jeg forsøger at holde min personlige garderobe nogenlunde stabil. Hvis jeg skal gøre plads til nye ting, må jeg ofte lade noget andet få nyt liv hos en anden. Jeg køber desuden sjældent noget nyt til mig selv, om end at jeg heller ikke er hellig på dette punkt. Men det er formentlig også en arbejdsskade ved at have haft egen vintage-butik i mange år. Dog har jeg gennem årene oparbejdet en rimelig solid mængde af læderjakker. Det er bare et item, som aldrig går ”af mode”, og så kun bliver bedre og smukkere med årene. Selvom det ikke er så ofte, at jeg går med dem, så er det altid læderjakker, som fanger min interesse.

Tendenser

Jeg elsker, at vi så småt begynder at se, at stil er meget subjektivt. At der er plads til ikke at følge trends, og at der i stedet fokuseres på gode items, som skaber en personlig stil. Jeg synes også, det er fantastisk, at vi oplever flere og flere slow fashion-brands, der popper op, og så at vi selvfølgelig begynder at tænke genbrug meget mere ind i vores garderober.

Bedste køb

Mit bedste køb er min helt fantastiske Yves Saint Laurent-vintagejakke. Den er helt perfekt og unik.

cathrine_8.jpg
Den rosa kjole er en vintage Dior, den sorte er fra Bill Tice og sneakers fra Reebok.

Aldrig uden

Da jeg ventede vores datter, fik jeg min mor til at strikke en striktrøje til mig og en matchende til vores datter. Den var inspireret af en lignende striktrøje, som jeg engang solgte. Den er alt, hvad jeg normalt ikke er, og den høster ofte komplimenter, selvom den har sine skønhedsfejl. Lige netop den har en stor betydning for mig, og måske vil min datter en dag synes, at den er mindst lige så fantastisk.

cathrine_7.jpg
Vintagejakken fra Yves Saint Laurent er Cathrines bedste køb. T-shirten er også vintage, og fløjlsbukserne har Cathrine selv upcyclet.

Klar på 5 minutter

Med en etårig har jeg generelt kun fem minutter til at gøre mig klar. Jeg prioriterer altid min hudpleje meget højt. Til gengæld bruger jeg sjældent makeup. Det bliver højest til lidt concealer og lidt pæne bryn. Så et par jeans, en fed T-shirt og et par sneakers, og jeg er klar til dagen. Jeg elsker skønhedsprodukter fra Nadilakai, og især hendes Glow Serum og blushes er perfekt til en travl hverdag.

Cathrine Restrup-Christensen

Er indehaver af Thirdhand Vintage, 35 år og bor med sin kæreste, Heine, og deres datter, Penny, på Vesterbro i København. Her er hun i hverdagsuniformen, som ty pisk består af jeans og T-shir t. T-shir ten er v intage, bukser fra Lev i ’s og støvler fra Diemme.