Christina Jakobsen Jørgensen

Christina Jakobsen Jørgensen kombinerer high-street og arvestykker: Få hendes bedste stiltip

Christina Jakobsen Jørgensen har gennem de sidste mange år arbejdet som PR & Showroom-koordinator hos H&M, og det har smittet af på garderoben. Mange af higstreet-købene skiller hun sig aldrig af med, og hun kombinerer dem med arvesmykker og designertasker med en helt særlig betydning.

Stil

Min stil var engang meget boheme, og jeg gik ofte i flagrende kjoler. De seneste par år er min stil blevet mere afdæmpet.

Med to mindre skolebørn og væsentligt mindre tid til mig selv om morgenen, tyer jeg ofte til noget let og relativt klassisk.

Jeg elsker at give det et lille tvist. Det kan være med et bælte, nogle ekstra smykker eller et par sko, der larmer lidt. Det må gerne skille sig lidt ud og være lidt skævt.

Favoritbrand

Jeg er jo og har altid været en highstreet-pige. Jeg finder oftest min stil i H&M, Cos eller Arket. Men jeg tillader mig også at tilføre accessories eller tasker fra lidt dyrere brands som f.eks. Loewe og Celine.

Christina Jakobsen Jørgensen 7.jpg
en skjorte og jeans fra H&M, bælte fra Loewe, sko fra Gia Borghini og øreringe fundet secondhand.

Hverdag

Som regel et par brede jeans, en T-shirt eller skjorte og en oversize blazer med et par sneakers. Alternativt en kashmirstrik over en nederdel med et par støvler. Jeg bærer altid smykker.

Fest

Jeg er blevet magelig med tiden og går egentligt meget sjældent til fest. Det er mest via mit arbejde, at jeg kommer lidt ud. Når jeg går ud, ender jeg som regel i et jakkesæt med en festlig top eller en kjole. Enten en little black dress eller noget med farve.

Mønstre er jeg vokset lidt fra, men der må gerne være lidt blonde, broderi eller perler og sten. Altid store øreringe, hæle og en festlig taske.

Christina Jakobsen Jørgensen 3.jpg
At Christina arbejder for H&M har selvfølgelig smittet af på garderoben, hvor highstreet-mærket også udgør en stor del. De to lyse blazere er fra H&M, mens den mørkeblå er vintage.

Bæredygtighed

Jeg går meget op i kvalitet, og jeg vælger altid noget, som kan holde i mange år. Meget af det, jeg har shoppet over årene, går aldrig af mode, og det gør behovet for nyt mindre.

Ydermere sørger jeg altid for at indlevere ubrugeligt, hullet tøj til H&M’s tøjindsamlings-initiativ i deres butikker, så jeg ved, at tekstilerne kommer tilbage i et kredsløb for genanvendelse. Det er der efterhånden flere brands, der tilbyder.

Christina Jakobsen Jørgensen 4.jpg
Der er næsten ingen print i Christinas garderobe, men striber er en anden sag. Blå- og hvidstribet bluse fra mærket Saint James og jeans og strik fra Mango.

Sko

Hen over sommeren går jeg mest i mine Birkenstock eller Havaianas. Jeg elsker dog også at tage en lille hæl på til hverdag eller en sjov ballerina. Til fest er det altid stiletter, da et simpelt look altid løftes af en sko med hæl.

Smykker

Jeg har arvet nogle smykker efter min mor. Hendes ur, armbånd og halskæde har jeg altid på samt min forlovelses- og vielsesring. Både halskæde, armbånd, forlovelsesring og vielsesring er designet og lavet af henholdsvis min afdøde farfar, der var guldsmed, og min onkel Søren i Otterup, der overtog efter min farfar.

Øreringe og halskæder har jeg en del af. Men ikke noget dyrt. Jeg har nogle ret fine halskæder fra Sorelle og ByBiehl blandt andet, og så har jeg for nyligt købt flere par 80’er- inspirerede øreringe fra H&M, som er sjove at spice et basislook op med.

Christina Jakobsen Jørgensen 2.jpg
Tørklæde fra Hermès. Øreringe er en blanding af H&M og Nola Amsterdam. Den røde halskæde er fra Anni Lu, den sorte fra Éesome Studio, og de to med lyse perler er fra Sorelle.

Tasker

I 2011, da min mor døde, arvede jeg lidt penge. Jeg købte en brun Proenza Schouler- taske, som jeg har et særligt forhold til. Jeg elsker min Mulberry-taske, som jeg har fået i gave af min kære mand, og min slidte Goyard-tote og min lyse Balenciaga, som begge er købt brugt. Jeg bliver ofte forelsket i tasker bl.a. fra The Row og Celine, men jeg holder mig i skindet. Jeg kan ikke få mig selv til at købe så dyre ting mere.

Christina Jakobsen Jørgensen 8.jpg
Stor taske fra H&M, solbriller fra Gucci, brune ballerinasko fra Drogheria Crivellini, røde sko fra Zara og sneakers fra Adidas. Kurvetasken er købt på en rejse til Mallorca, og leopardtasken er fra Jimmy Choo.

Christinas bedste stylingtips

  • Klæd dig efter humør og lås dig ikke fast på én enkelt stil. Jeg prøver i hvert fald selv ikke at putte mig i én slags kasse.
  • Små ”ad-ons” kan gøre et look ekstra smart. Som f.eks. store øreringe, en halskæde, en broche eller et bælte i taljen uden på din blazer.
  • Tilføj en blazer ud over en pæn kjole for et mere nedtonet look eller omvendt tilføj en blazer over jeans og T-shirt for et mere cool og sofistikeret look. Et par seje sko kan altid sætte prikken over i’et.

Butikker

Jeg har aldrig tid til at gå i butikker. Altid skynde mig hjem til familien og kødgryderne, eller også har jeg for travlt på arbejdet, så jeg shopper mest online. Jeg er dog ret imponeret over Illum og deres mange stærke brands. Mads Nørgaard på Strøget er også altid en god kilde til inspiration. Jeg elsker deres vinduesudstilling, som ofte er noget helt særligt.

Tendenser

Jeg er ret vild med den lidt 80’er-herreinspirerede garderobe med ærmerne smøget op og pandehåret til den ene side for at give et cool look. Jeg hopper ikke på alle tendenser, men elsker flere mikro-tendenser.

Christina Jakobsen Jørgensen 5.jpg
Christina har en samling af kjoler fra H&M’s designsamarbejder igennem årene, som hun gemmer til sin datter. Leopardkjolen er fra Rabanne H&M, mens den hæklede kjole er fra Zara.

De er ofte lette at efterligne, da de som regel har været der før og ofte består af noget, man måske allerede har i garderoben. Jeg synes, det er vildt sjovt at se, at alt det, jeg gik i i gymnasietiden i midt/slut 90’erne, nu er kommet igen.

Bedste budgetkøb

Jeg har gjort mange, så det er svært at fremhæve ét enkelt. Jeg elsker, når brands laver designsamarbejder, så man får adgang til ting, som normalt er for de få. Hvis man altså er hurtig.

Wow-køb

Mit seneste køb, en denimjakke med frynser fra Levi’s, falder ind under den kategori. Jeg har også en brun læderbikerjakke fra en tidligere H&M Studio-kollektion, som var vildt hypet. Dén er jeg rigtig glad for, og jeg skiller mig nok aldrig af med den.

Christina Jakobsen Jørgensen 6.jpg
Jakke fra Levi’s og T-shirt fra Uniqlo.
Christina Jakobsen Jørgensen 1.jpg
Solbriller fra Prada og Bottega Veneta og hat fra Jacquemus.

Om Christina Jakobsen Jørgensen, 44 år

  • PR & Showroom- koordinator hos H&M.
  • Bor i Gentofte med sin mand og parrets to børn på seks og ni år.