Clara Filippa Damgaard Andersen

Clara Filippa bruger en vibrator i ansigtet – den hjælper på to måder i skønhedsplejen

Hun er hverken bange for at lade sit sexlegetøj ligge fremme på badeværelseshylden eller at bruge glidecreme på en overraskende måde. Til gengæld holder iværksætter og direktør Clara Filippa Damgaard Andersen igen med de skrappe hudplejeprodukter og for meget makeup.

Min morgenrutine består af… meget få trin. Jeg er ikke det store morgenmenneske, så jeg holder mig til at vaske mit ansigt og bruge en neutral dagcreme. Generelt bruger jeg ikke rigtig makeup, så jeg sørger bare for at pleje min hud.

For mig betyder det at pleje min hud… at undgå at overbelaste den. Jeg har døjet en del med eksem, så det betyder meget for mig at bruge neutrale produkter og ikke have alt for mange forskellige produkter i omløb.

Jeg plejer mit hår med… hårvitaminer. Indimellem bruger jeg arganolie i spidserne, og så beskytter jeg det mod kulde om vinteren. Jeg kan huske, at min farmor altid redte sit hår med 100 strøg. Jeg elsker også at redde mit hår, men tæller ikke strøgene. Efter nogle år med kortere hår, vil jeg gerne have det rigtig langt, så jeg passer godt på det.

Min makeuprutine er… meget stille og rolig. Jeg er rigtig glad for eyebrowgel, som jeg bruger til hverdag, og så tilføjer jeg gerne en lipgloss, der giver enten shine eller lidt røde læber. Hvis jeg skal til fest, tyr jeg til en god glimmerøjenskygge.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… at intim velvære også er en del af ens plejerutine. Der er mange, der slet ikke tænker sin seksualitet ind i sin hverdagspleje, og det, synes jeg, er ærgerligt. Det kan skabe positive og bekræftende følelser at blive tryg ved sin krop og de sansninger, den rummer. Så jeg håber, at flere vil inkludere lidt intimitet i deres plejerutine.

Den bedste duft for mig er… en meget frisk og ren duft – sådan en nyvasket duft af sæbe og roser. Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til … alt med Rosalía. Hende har jeg længe lyttet til; det er musik, som er dejligt at høre, både når man laver mad, træner eller er til fest.

Hvis min hud slår ud, er mit trick… at bruge Eight Hour Cream, den heler mange ting og er også fantastisk til små sår. Og så prøver jeg ellers at give den så meget ro som muligt.

Det bedste skønhedstip, jeg har fået, fik jeg af… Anette Kirstine Poulsen fra Beautyspace. Hun sagde engang, at hun vasker sit ansigt morgen og aften med en helt almindelig vaskeklud – og det tog jeg til mig. Det fungerer også godt for mig, fordi jeg godt kan lide at holde det simpelt.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden, er… sexlegetøj. For mig er det jo ikke mærkeligt, fordi det er så stor en del af min hverdag, men nogle ville nok tænke, at det hører til et andet sted. Håbet med Peech er netop også at ændre den måde, folk opfatter og oplever sexlegetøj, så vi arbejder meget med en æstetik, som skal gøre det mindre ”farligt” at have den type produkter som en naturlig del af badeværelsesinteriøret.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… at give sig selv tid og være tro mod sig selv – du skal nok nå det hele. Jeg gjorde mange ting, fordi andre gjorde det, så jeg synes, at det er vigtigt at vælge de ting, som man selv synes, er vigtige.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… virkeligt spændende. Jeg har lige afsluttet den bachelor, jeg startede på, kort inden vi grundlagde Peech – og det betyder også, at jeg nu kan koncentrere mig fuldt ud om at skabe nogle sunde og holdbare arbejdsvaner.

Nutidens skønhedsideal er… egentlig ret nuanceret. Der er selvfølgelig bestemte trends, der ændrer sig fra sæson til sæson, men der er også mere plads til forskellighed. Jeg oplever, at folk i højere grad udtrykker deres personlige stil og identitet, og det, synes jeg, er et positivt skifte, i forhold til da jeg var ung.

Det tidspunkt, jeg føler mig smukkest på… skifter meget med min cyklus. Helt overordnet føler jeg mig dog altid godt tilpas, når mit hår er nyredt – og det er jo heldigvis en nem måde at få det rart på.

Clara Filippa Damgaard Andersens favoritter:

Genial glidecreme

Silikoneglidecreme er helt vildt godt til at tæmme de der små fimrehår, der altid danser rundt på hovedet, når det blæser i Danmark. Sex Gel, Sitre, 270 kr.

Lips_Marie.jpg

Lækker lipgloss

Lipgloss giver mit look et lille ekstra pift uden at blive for meget. Jeg er rigtig glad for den fra Rudolph Care i farven Marie, som er en fin rød. Lipgloss, Marie fra Rudolph Care, 245 kr.

peech.jpg

Vibrator med flere funktioner

Den har et blødt, rundt hoved, som jeg også bruger til at fordele min creme ud i ansigtet, og så stimulerer den samtidig blodtilførslen. Vibrator, Pawby fra Peech, 365 kr.

Brow_Studio_Clear_Brow_Gel.jpg

Hverdagsfavorit 

Kenny Brows Brow Gel, Clear, Kenny Anker, 230 kr.

harborste-maison-pearson.jpg

Den vigtige hårbørste

Jeg skal have en god hårbørste, fordi jeg virkelig godt kan lide, at mit hår er nyredt. Hårbørste, Mason Pearson, 1.495 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi…

peech-butik.jpg

Clara Filippa Damgaard Andersen

  • Er direktør og medejer i sexlegetøjsbutikken Peech, som hun har sammen med sin kæreste Frank.
  • Hun er 27 år og har netop lanceret en ny produktserie i samarbejde med Magasin.