Frederikke Toftsøe

Frederikke Toftsø: ”Dette er det vildeste beauty-hack”

Frederikke Toftsø elsker et naturligt look, en helt særlig ansigtsolie og at bruge sin gua sha. Og så ville hun ønske, at vi alle blev bedre til at holde igen med makeuppen, for intet er flottere end ren, velplejet hud.

Min morgenrutine består af … 

at jeg står op, bruger tungeskraber og børster tænder. Så sker der en masse børneagtigt, en hund der skal luftes og sådan. 

Ind imellem det drikker jeg en grøn smoothie, et stort glas vand, tager mine kosttilskud – omega, husk, silica og kalk – og drikker en kop te eller sort kaffe. 

Derefter plejer jeg min hud og tillader mig selv at trække vejret dybt ned i maven, mens jeg masserer mit ansigt.

Jeg lægger makeup, når …

jeg har lyst til det. Jeg er nået til et sted, hvor jeg føler mig rigtigt godt tilpas uden makeup, og derfor sker det mest til særlige anledninger eller arbejdsdage, hvor jeg har lyst til det. 

Min makruprutine er først Even Better Primer fra Clinique eller Westmans Liquid Super Loaded Illuminator og så en let contour med produkter fra Westman Atelier: Face Trace i farven Biscuit, Baby Cheeks Blush Stick i farven Couquette og Lit up Highlighter i farven Nectar. Jeg elsker hud med glød. 

Bryn og vipper får jeg farvet månedligt, så jeg plejer bare at børste brynene op med Refys bryngelé og bruge mascara fra samme mærke, hvis det er helt festligt.

Jeg plejer mit hår med …

så lidt som muligt. Jeg vasker det hver 7.-10. dag med en mild shampoo fra Purely Professional, og efter vask bruger jeg K18 hårkur og så Purelys Treatment 1, når det er næsten tørt. 

Hvis jeg husker det, så bruger jeg The Witcherys Scalp Oil i hovedbunden og masserer den ind med en hovedbundsmassager, og så får resten af håret masser af Purelys Hair Repair. Det lader jeg sidde to-tre timer, inden jeg vasker det. 

Jeg lader det altid lufttørre og børster dagligt med min Mason Pearson-børste, som jeg har haft i snart 12 år – må være et af mine bedste køb. Jeg er til frisøren hos Olga fra Gun-Britt hver tredje måned. Én gang om året får jeg highlights; de andre gange bliver jeg klippet og får en next level fugtkur.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være …

det her: Jeg har en håndfuld tætte veninder, som virkelig har vist sig som min redning de sidste to år. Jeg kan være sårbar, ked og ærlig over for dem, og de er der stadig. 

Jeg kan betro mig til dem uden at være bange for at blive dømt, og det er den vildeste følelse. At have den slags venner og relationer er den største gave og ikke noget, jeg havde troet, jeg kunne få, da jeg var yngre. Så måske ville jeg sige: Keep them close. Du ved aldrig, hvornår du får brug for dem.

Den bedste duft for mig er … 

når jeg sidder på stranden om sommeren og har begge børn på skødet. Så dufter de af solcreme, varm hud og saltvand.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg … 

lige for tiden til Charlie XCX og Lorde med "Girl, so confusing”. Smiler lidt og græder lidt.

Hvis min hud slår ud, er mit trick … 

mindre sukker og forarbejdet mad, mere søvn, mere motion og mere vand. Ingen makeup, minimum af produkter, og så rører jeg så lidt ved huden som muligt.

Jeg lider af perioral dermatitis og har generelt ret sart og sensitiv hud, og når den gakker ud, så ved jeg, at de her ting virker. Det er kedeligt, men sikkert.

Det bedste skønhedstip nogensinde … 

fik jeg af Cecilie Blaksted, og det var at bruge en gua sha. Det er det vildeste beauty-hack, som giver min hud glød, gør den spændstig og sund og levende at se på.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden, er … 

min lermaske med tang fra the Witchery. Den er urtet og lugter af mose, men er ubesejret den bedste maske. Ler kan godt virke lidt udtørrende, så jeg bruger den max én gang om ugen, men min hud bliver SÅ flot af den.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være … 

drop makeup, og nyd din flotte hud. Det siger jeg konstant til mine to yngre søstre, som har guddommelig hud.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er … 

lidt kaotisk, meget voksenagtigt og sikkert helt perfekt.

Nutidens skønhedsideal er … 

urealistisk. Det er fedt, at Pamela Anderson advokerer for et no-makeup-look, men det er også vanvittigt, at det skal være så sensationelt ikke at have makeup på. Ligesom Alicia Keys.

Og så synes jeg, vi skal stoppe med at sige til hinanden, at vi ser trætte ud, medmindre det kommer et virkelig kærligt sted fra. Vi er alle trætte, leave us alone.

Jeg føler mig smukkest, når … 

jeg en sommeraften har renset min hud efter at have været på stranden og i solen hele dagen, har masseret mit ansigt med min gua sha og ansigtsolie og sidder i aftensolen og drikker et glas vin.

Frederikkes skønhedstips

Flot glød

Jeg er vild med denne ansigtsolie, fordi den giver huden en flot glød og masser af fedt på den gode måde.

Face Oil, Purely Professional, 340 kr.

Uundværlig massage

En omgang med en gua sha giver en vidunderlig glød.

Gua sha, Rudolph Care, 595 kr.

Den lille ansigtsbehandling

Det her er det bedste retinol-produkt, jeg har prøvet. Som en mini facial.

The Retinol Serum, Mantle, 1.005 kr.

Klogt kosttilskud

Jeg sværger til dette, der styrker mine negle og mit hår.

Silica Extra, Berthelsen Beauty Products, 170 kr.

Hverdagsfavorit

Face Mist, Purely Professional, 150 kr.

Om Frederikke Toftsø, 36 år

  • Content creator, redaktør og konsulent. 
  • Gift og har to børn.