Gun-Britt har én speciel regel, når hun køber tøj

Frisør Gun-Britt Zeller vægter kvalitet og bæredygtighed højt, både når hun klæder sig på til sin hverdag i salonen og privat. Få et smugkig i hendes garderobe, hvor de klassiske items ofte får et lille tvist, og hvor alt kan dresses op og ned.

Hvordan startede din interesse for mode?

"Jeg har egentlig altid interesseret mig for mode. Faktisk allerede siden barndommen, hvor jeg havde en særlig kærlighed til sko, som jeg kunne finde på at sove med på, fordi jeg var så glad for dem. I en meget tidlig alder vidste jeg, at jeg ville være frisør, og mode og hår hænger jo sammen."

Hvordan vil du beskrive din stil?

"Klassisk med et tvist og fokus på kvalitet. Mit tøj skal også bruges professionelt, og jeg er i et fag, hvor mine kunder skal føle, de er i centrum, så jeg vil ikke larme for meget."

Hvilket item virker altid?

"Læderjakken, fordi det er en klassiker og kan bruges til at dresse et outfit både op og ned. Desuden kommer den altid tilbage i modebilledet."

Læderjakke fra Acne Studios, kjole og sandaler fra The Row.

Hvordan påvirker bæredygtighed og etik dine modevalg?

"Det påvirker mine tøjvalg på den måde, at jeg bruger mange klassiske ting, som kan fungere i flere sæsoner og på flere måder. Samtidig blander jeg det klassiske og giver det et tvist med ofte mere tidspræget mode. Så færre ting og ting i god kvalitet.

Samtidig holder jeg mig orienteret i bladene om, at de mærker jeg køber, har en mere bæredygtig profil. Og så har jeg en regel, der hedder: én ting ind kræver én ting ud. Derfor sælger jeg eller forærer det aflagte tøj væk."

Kjole, Samsøe Samsøe, 1.200 kr.
Jakke, By Malene Birger, 3.000 kr.
Ring, Mads Z, 2.880 kr.
Loafers, Billi Bi, 1.499 kr.
Loafers, Billi Bi, 1.499 kr.

Hvilke minder har du, som er forbundet med dit tøj?

"I slutningen af 70’erne købte jeg en YSL-couture-kjole i Paris, og jeg bar den faktisk igen til Elle Awards for et par år siden. Det var også i Paris, jeg købte den hvide buksedragt og hatten fra Dolce & Gabbana, som jeg bar til mit bryllup med Torben for 31 år siden."

Strik og sandaler fra The Row og jeans fra Celine.

Hvordan ser du din stil i fremtiden?

"Jeg ser den ikke ændre sig væsentligt. Dog kan den måske ændre sig lidt, når arbejdet ikke længere fylder helt så meget i min livstil."

Jakke, Remain Birger Christensen, 5.500 kr.
Bælte, Twist & Tango hos Boozt.com, 499 kr.
Jeans, Levi´s, 1.099 kr.
Bluse, Modström, 850 kr.
Strik, David Cashmere, 2.799 kr.

Om Gun-Britt Zeller, 74 år

  • Uddannet frisør og ejer sin egen salon samt sin egen produktlinje Gun-Britt.
  • Bor i Hellerup med sin mand, Torben.