Camilla gik ”kedeligt” klædt, men så gav moderedaktøren hende 3 gode råd

Hvis du tror, at det eneste, der kan fikse dine tøjkriser, er at shoppe en masse nyt, så tro om igen. Måske har du brug for andre øjne på det, du allerede har i skabet. ALT for damernes moderedaktør Sara Lauridsen yder her stilmæssig krisehjælp til Camilla Fjeldsøe, som savner en retning og gode råd til, hvordan hun får brugt sit tøj på nye måder. Svaret er velvalgte accessories og en lille håndfuld kloge tilføjelser til garderoben – og mod.

Camilla om sin stil

Moderedaktøren viser Camilla, hvordan en voluminøs nederdel er nem at style op og ned, så den både fungerer til en kontordag såvel som til fest. Her bliver den festlig med en feminin glimmertop og en lille jakke, og looket samles med et par højhælede sko i samme farveskala.

Hvad er din største stilmæssige udfordring?

"Den er først og fremmest, at jeg ikke har tålmodighed til at shoppe, og at jeg heller ikke bruger meget tid på at holde mig opdateret på moden. Derfor ender jeg ofte i sådan noget mikset noget, hvor der ikke rigtig er en rød tråd i det, jeg vælger. En anden udfordring er, at jeg let ender i noget, der er lidt kedeligt og gammeldags – jeg gad godt at have god stil."

Om Camilla Fjeldsøe

  • Arbejder som direktør i Verian.
  • Hun er 57 år, har to børn på 23 og 26 og bor i Charlottenlund.
  • Her er hun i et look, som hun ofte ender i til hverdag, og som hun savner får en mere klar linje.

Hvornår er du modig i dine tøjvalg?

"Jeg tror egentlig, jeg er ret modig. Jeg har bare ikke rigtig fantasi og indsigt til at være modig modemæssigt. Jeg er i en branche, hvor mit tøjvalg heller ikke kan blive alt for ”sjovt”, for så vil jeg være nervøs for ikke at blive taget seriøst. 

Så jeg er modig, når jeg er meget farvestrålende og f.eks. køber et par pink sko, eller når jeg tager en eller anden festlig og sjov perlehalskæde på, som en af mine niecer har lavet til mig."

En oversized jakke med markante skuldre er smuk over en feminin skjorte og er en af de ting, som Camilla mangler for at fuldende sin garderobe. Den giver kant uden at larme for meget.

Hvad er dine typiske fejlkøb?

"Når det, jeg har købt, alligevel ikke passer ind i min øvrige garderobe eller viser sig at have snydelommer i stedet for rigtige lommer. Eller når jeg ikke gider at prøve tøjet, og jeg så føler, at min mave, røv og lår bare ikke passer ned i et eller andet ungdommeligt tøj, jeg drømmer om at kunne hoppe i. 

Ofte køber jeg også tøj på rejser og ferier, og så kommer jeg nogle gange til at købe noget, som jeg har brug for på ferien, men som bare ikke passer til noget som helst, når jeg kommer hjem. Min løsning på at undgå fejlkøb er at købe hele sæt tøj på én gang, så jeg får to-tre kombinationsmuligheder i det, jeg køber."

Moderedaktør Sara Lauridsens stylingtips til Camilla (og andre tøjkriseramte)

  • Tag alt ud af garderoben, og kig på hvert enkelt item. Måske har du oversete skatte, der kan få et helt nyt liv? Eller nogle, der skal videre til andre?
  • Investér i gode, brugbare accessories, der kan samle dit look. Gå efter et fint silketørklæde, et lækkert bælte, en strømpe til skoene eller et par markante øreringe. Alle de ting vil være kloge investeringer og en skøn tilføjelse til en velfungerende garderobe.
  • Tænk i flere lag med fokus på din figur. Brug dine bukser med vide ben sammen med en skjorte, som er stukket ned i bukserne, og kombiner med en kort jakke. Det skaber et fint resultat, hvor din talje stadig er i fokus. Fuldend looket med accessories.

Moderedaktørens analyse

Hvad er Camillas styrker?

"Der gemmer sig en del modige køb i Camillas garderobe. Lyserøde bukser, en voluminøs skjorte med store flæser og masser af farverige sko. Hun har rigtig mange fine og feminine fund i klædeskabet, som giver mulighed for mange stylinger og kombinationer."

Tone i tone-grebet er en stilsikker genvej til at skabe en rød tråd i et outfit. Sæt et tørklæde om halsen, og giv looket kontrast med et mørkt bælte – det fungerer godt til Camillas hverdag på kontoret.
Camilla drømmer om at have en garderobe med en rød tråd. Tøjet skal være feminint, smart og have lidt kant. De lyserøde bukser er et af Camillas nyere køb, som hun har været i tvivl om, hvordan hun skulle style. Her har moderedaktøren opgraderet hendes klassiske hverdagslook med en flæseskjorte under den korte jakke. Flæserne, der titter frem under ærmerne, gør looket eksklusivt, og der er mere at gå på opdagelse i. Sidst men ikke mindst giver en lille hæl looket kant.

Hvad skal hun arbejde med?

"Selvom Camilla har mange modige ting i klædeskabet, så skal hun arbejde på at turde mere og lege med garderoben. Det er ikke så farligt. Miks det feminine med det mere maskuline, og afslut med et tørklæde om halsen eller et par af hendes mange farverige sko."

Hvilke look kan hun med fordel gå efter, når hun har travlt?

"Camillas garderobe indbyder til lag på lag. En skjorte ned i et par bukser med vide ben og en kort jakke over. Eller et feminint tone i tone-look, der får et råt element via et bælte eller sko. Det er to look, der altid ser lækre ud og er relativt nemme at sammensætte, når du lige har knækket koden til det."

5 kloge tilføjelser til Camillas klædeskab

Nederdel, Munthe, 1.799 kr.
Tørklæde, Ficus Folium, 895 kr.
Blazer, Remain Birger Christensen, 3.400 kr.
Bælte, By Malene Birger, 1.000 kr.
Sko, Anonymous Copenhagen, 2.500 kr.

Camilla om moderedaktørens besøg

"Sara fik øje på nogle ting i mit skab, som jeg ikke har brugt længe – men som nu er blevet fundet frem igen. Det var f.eks. den hvide skjorte med flæser, den blå silkeskjorte og et par sko. 

Det var sjovt at se, hvordan et par øreringe eller et bælte kunne ændre meget ved mit look. Ligesom Sara lige kunne stikke skjorten eller trøjen ned i buksen, så det bare så lækkert ud – det kan jeg desværre stadig ikke finde ud af selv."

"Det kunne være fedt altid lige at have sådan en som Sara, der kunne hjælpe mig med at finde tøj til både hverdag og fest – og som ser på helheden; det vil sige, både hvem man er, hvad man allerede har i klædeskabet, og hvad det så er for ting, man skal købe."

Modsat festlooket med en lille jakke og glimmertop bliver nederdelen her mere casual og hverdags-venlig med en let strik og lange støvler. Feminint, råt og meget moderne.
Ring med historie. Diamantringen er lavet af ringe, som Camilla har fået af sin eksmand og tidligere kærester.
Et statementsmykke, et tørklæde eller et bælte kan gøre hele forskellen i et look som dette, hvor en hvid silkeskjorte og et par herreinspirerede bukser styles med et iøjnefaldende bælte. Når tilbehøret ”larmer” lidt, fungerer det bedst i en enkel styling, hvorimod det let kan komme til at føles overstylet, når det mikses med flæser, volumen og mange lag.

Vil du også have besøg af moderedaktøren?

Så send en mail til sara.lauridsen@altfordamerne.dk med et foto af dig selv og en beskrivelse af din klædeskabskrise.