Lille fredag

Oscarværdig lille fredag: Med Hollywoodglamour i glasset og overdådige rober

Oscaruddelingen er om hjørnet, og det skal fejres. Derfor ifører vi vores fineste skrud og skåler i champagne og andre fancy cocktails. Tag med!

Kan du huske dengang, der var noget, som hed lille fredag? Dengang man kunne tage ud og drikke drinks en torsdag, selvom man skulle på arbejde dagen efter? Og ofte bare fordi man kunne. Tage ud, that is.

Ved I hvad? Det er tid igen! Tid til at feste. For Danmark er genåbnet, og det samme er dit stamværtshus. Hurra!

Vi guider dig derfor hver torsdag til, hvordan du får stablet lidt festivitas på benene.

Den 93. Oscar-ceremoni løber i år af stablen søndag den 25. april 2021 – et par måneder senere end normalt, men dog transmitteret fra Hollywood. På den måde er alt, som det plejer.

Og modsat Golden Globes, som udelukkende blev afholdt via Zoom, vil bl.a. vindertaler blive afholdt live, også for de britiske nominerede (som ellers er underlagt et forbud mod at rejse grundet covid-19), der fester fra bestemte lokationer i Storbritannien. Og hvorfor ikke gøre det samme? Fejre, at landet atter er åbent, at Thomas Vinterberg og co. er mulige vindere af en Oscar-statuette, og at det endelig er lille fredag...

Rasario_silk_satin_kjole.jpg

Oscarværdige rober

Det er langt om længe blevet tid til Oscars. Og hvis du er en af dem, der følger med og fejre på amerikansk vis – dvs. iført dine fineste rober, gerne krydret med lidt pailletter – så er her et godt bud på en kjole, som ville egne sig fremravende på den røde løbe, skulle man ned ad sådan én. Er du mere en buksepige, er her en palietløsning til dig.

Rasario kjole fra Net-a-porter.com.

Sko_og_taske.jpg

Krystalbesatte

Stiletter med lir og en taske, som er tilsvarende gejlet med et krystaldekoreret motiv i smukke farver. Det må da være det eneste rigtige at trække i, når der står Oscars i kalenderen, hva'?

Stilletter fra Uterqüe og taske fra Net-a-porter.com.

Øreringe og læbestift

Prikken over i'et

Som prikken over i'et smykker du dine øreflipper med perler og krystaller (også de uægte af slagsen) og læberne med en smuk rød læbestift – denne giver tilmed dine læber en smule shine og fugt, og så holder den hele natten.

Øreringe med farvede sten og dråbeformet perle fra Glitter og læbestift fra Chanel.

cocktail-gin-gimlet.jpg

Hollywoodglamour i glasset

Skal aftenens nominerede skåles godt på vej (hep hep DRUK), så find cocktailglasset frem og shake en klassisk gin gimlet. Gimlet betyder faktisk vridbor eller gennemborende, og navnet kommer måske fra dens skarpe smag og forfriskende virkning. Men hey – hvis teorien om, at vi er født med en halv promille for lidt er korrekt, så skal der en gin gimlet eller to til at holde festen kørende en hel Oscarnat. Se opskriften på Gin gimlet her.

Champagneglas

Champagnegaloppen

Champagne i lange baner, serveret i de smukkeste krystalglas, som gør det klart, at du mener det. What's not to like?

Grøn champagneskål fra Louise Roe og Crispy Cocktail Emerald fra Frederik Bagger

God lille fredag til dig og på gensyn i næste uge, hvor vi igen hopper i stiletterne og holder lille fredag her på ALT.dk.