Liv Winther skønhed

Liv Winther: ”Det giver naturligt shine til kinderne”

Liv Winther, 41 år, er uddannet frisør, tidligere skønhedsredaktør for blandt andet magasinet Cover, stifter af beautyportalen Wash Your Face og bor med sin familie i København. Tidligere gik hun altid i sort, men nu er den mørke farve skiftet ud med lyse nuancer.

Stil

– Klassisk med en snert af sport. Hvor jeg tidligere altid gik i sort, er det nu sjovt at gå i lyse nuancer fra top til tå. Det havde været utænkeligt for et par år siden. Jeg elsker at have jeans og skjorter på.

Liv Winther

Skjorten er vintage, og lignende kan findes på Tisvilde Loppemarked til gode priser.

Inspiration

– De piger, jeg fotograferer til Wash Your Face, inspirerer mig meget med deres farverige og legende udtryk. Der er ikke meget halvsur fransk dame i sort over de piger. Men min fascination af tøj er nok mest drevet af jagten på det perfekte sæt. Tøj, der får mig til at føle mig godt tilpas, siger Liv Winther og fortsætter:

– Jeg er også meget inspireret af kvinder på min egen alder og ældre, men det er vigtigt, at det er kvinder, der selv køber deres tøj. Sponsorerede outfits taler aldrig til mig.

Liv Winther

Liv Winther i skjorte fra Vero Moda, strik fra Benetton, bukser fra Helmut Lang og sneakers fra Adidas.

Favoritdesigner

– Helmut Lang og Joseph. Og særligt, hvis man rammer butikkerne i deres hjemland under udsalget.

Hverdag

– Den er lidt svær, fordi den er præget af barsel og en krop, der ikke helt er, som den var. Endnu. Men herrebukser, sneakers og strik eller jeans og skjorte.

Liv Winther

Favoritskoene fra Ganni.

Fest

– Helst smukke stiletter, smalle bukser og en silkeskjorte. Jeg føler mig sjældent rigtigt godt tilpas i kjoler.

Til de kolde dage

– En lang uldfrakke, hættetrøje, tynd striktrøje, herrebukser og sneakers. Jeg elsker hættetrøjer om vinteren. De beskytter håret mod regn og kan gøre en klassisk damefrakke cool.

Liv Winther

Frakke fra Prada og sko fra Chloé. Væggen bliver brugt som moodboard til at udvikle ideer til Wash Your Face.

Igen og igen

– Jeg har en del uldfrakker fra Max Mara Studio og Weekend, som er deres ”billige” linjer. Jeg fandt min første på udsalg hos Stig P for snart otte år siden. Den er stadig super flot, trods et par knapper, der måtte fæstnes igen sidste år.

Liv Winther

Tørklæde fra Hermés.

Undertøj

– Jeg har altid misundt kvinder, der gik i smukt fransk undertøj. Jeg er aldrig selv kommet dertil. Mit undertøj er mest fra H&M og matcher aldrig.

Jeans

– Frame Jeans. Jeg er meget imponeret over, hvor langt de kan strække sig, haha. Har jo lige været gravid.

Liv Winther

”Mit bedste skønhedstip til vinterbleg hud er at bruge en cremeblush, som er bygget op på olie. Det giver naturligt shine til kinderne.” Skjorte fra Jeune Jardin, jeans fra Frame og sko fra Ganni.

Sko

– Jeg går mest i sneakers men elsker også ballerinas, hvis vejret tillader det. Ganni laver de bedste pumps, hvor hælen er cirka syv cm – dem har jeg i guld og sølv. Aquazzura laver fine stiletter til fest.

Liv Winther

Kjole fra See by Chloé og sneakers fra Nike.

Butikker

– Jeg shopper mest i udlandet men ellers Illum, 2Rag på Gammel Kongevej eller hos damen med japanske og franske silkeskjorter på Tisvilde Loppemarked.

Bedste køb

– Et par Joseph-læderbukser. Jeg elsker det bløde læder med en stor striktrøje og løbesko.

Liv Winther

Livs seneste køb, den lyseblå taske fra Gucci.

Vildeste køb

– En lyseblå taske fra Gucci. Jeg havde besluttet mig for, at min næste taske ikke måtte være sort og blev draget af den smukke blå farve, som er flot til boyfriendjeans og en afslappet frakke.

Liv Winther

”Min favoritduft er fra Child Perfume og kan nu fås hos Ilovebeauty.dk. Før fik jeg folk til at købe den med hjem fra udlandet.”

Budgettip

– Det vigtigste er at passe godt på sine ting. Jeg er super pertentlig med, hvordan jeg vasker mit tøj og hvor ofte. Særligt mine striktrøjer bliver tit bare luftet.

Liv Winther

Jakke fra Helmut Lang, T-shirt fra Cos, bælte er vintage og jeans fra Vero Moda.

Altid hos dig

– Min elskede bowlingtaske fra Louis Vuitton. Den er nok 15 år gammel. Den var en gave fra familie og venner, da jeg blev udannet frisør og startede min karriere som hårartist.

Liv Winther

”Jeg har få betydningsfulde smykker, som jeg går med hver dag og en enkelt ørering med et koralfarvet dødningehoved, jeg tager på, når jeg skal ud.” Smykke Malene Juhl.

Klar på 5 minutter

– Jeg ville vælge det tøj, jeg sidst havde det bedst i, og fokusere på at friske mit ansigt op med en mineralfoundation, cremeblush på kinderne og en mørkebrun kohl langs vipperne.

Liv Winther

”Den bedste volumespray er fra Kevin Murphy.” Lyserøde favoritter fra Vero Moda, Kevin Murphy, Adidas, Stella McCartney og Kure Bazaar.

God stil

– Vær tro mod din stil og dine stilikoner. Jeg holder stadig fast i de kvinder, jeg lod mig inspirere af for 10 år siden.