Nanna Burmeister

For Nanna Burmeister blev en barndomshobby en ny levevej

Strikkepinde giver ro. Det fandt 29-årige Nanna Burmeister ud af i en tidlig alder. I dag sælger hun håndlavede trøjer, huer og andet, der luner, hos Holly Golightly og på @deima_knitwear på Instagram.

Tekstil er ikke bare tøj på kroppen og tæpper i hjemmet. Tekstiler taler til sanserne og kan både have en praktisk funktion og være kunst. Og så er de uforudsigelige og tidskrævende og passer derfor som tråd i nål ind i tidsånden. Det viser Sarah Becker og Nanna Burmeister, som kreerer noget af det smukkeste håndlavede design og tekstilkunst herhjemme lige nu.

Hvordan kom du i gang med at strikke?

“Håndarbejde er det eneste, jeg er virkelig god til. Som barn stod jeg på rulleskøjter og sad bestemt ikke og lavede perleplader. Men når jeg syede, havde jeg ikke noget imod at sidde stille. Jeg broderede på gulvklude, lavede små punge af viskestykker og elskede at producere noget, jeg kunne bruge. Jeg lærte også at strikke, men det var først for fire-fem år siden, at jeg skiftede syningen ud med strik.”

Hvad er det særlige ved at arbejde med strik?

“Det giver mig ro. Jeg tror faktisk, at det er grunden til, at de fleste sysler med hænderne. Da jeg begyndte at have strikketøj med til undervisning og forelæsninger, kunne jeg pludselig koncentrere mig. Som mor til to små børn bruger jeg mange aftener hjemme i sofaen, og når jeg producerer noget, føler jeg ikke, at jeg spilder tiden. Det er simpelthen så tilfredsstillende.”

Hvor finder du inspiration?

“Jeg ser tit ting, jeg kan lide, men der er altid minimum én ting, jeg vil ændre. Og pludselig sidder jeg med et helt anderledes design, der tager udgangspunkt i den ene ting, jeg tilfældigvis faldt over.”

Det fine strik fra Deima fås bl.a. i Holly Golightly, Leah Maria og på Instagram-profilen @deima_knitwear
Deima strik
Det fine strik fra Deima fås bl.a. i Holly Golightly, Leah Maria og på Instagram-profilen @deima_knitwear

Hvad skal der ske med Deima Knitwear i fremtiden?

“I øjeblikket sker de fleste bestillinger over Instagram, og indtil videre nyder jeg den en til en-kontakt, jeg har med mine kunder. Men på sigt vil jeg gerne hjælpes lidt på vej af en webshop, så det bliver lettere at bestille mit strik. Jeg er virkelig stolt over, at man kan købe Deima Knitwear i lækre butikker som Leah Maria og Holly Golightly, men det ville også være sejt, hvis den helt rigtige butik udenfor Danmark ville repræsentere mit lille mærke.”

Hvad er dit bedste begyndertip?

“Jeg startede med at strikke et babytæppe af en masse firkanter. De første fem var vidt forskellige, for det ene øjeblik strikkede jeg helt stramt og det næste løst. Det gav mig en god retningssans og fornemmelse for, hvad jeg lavede. Og så vrimler det med lækre garnbutikker og -caféer, der er vilde med at lære fra sig og hjælpe, hvis du sidder fast i strikketøjet, fx Nicoline Garn og Tante Tot på Nørrebro, hvor jeg bor. Der er også mange dygtige strikkere, der laver pædagogiske YouTube-videoer.”

Hvorfor har du ikke priser på dine ting på Instagram?

“Jeg sender altid folk den samme smøre, når jeg skal oplyse en pris. For den VIL være en anden, når alt er håndlavet. En trøje tager cirka 30 timer at lave, og forud for det ligger alt arbejdet med design, gradueringer, nedskrivning af opskrifter, oplæring af strikker m.m. Trøjer og cardigans koster 3.500-3.900 kroner. Veste, huer og lignende ligger mellem 1.200-1.900 kroner.”