Kathrine Hviid

Kathrine Hviid har fået særligt tip af sin mormor: ”Det giver de blødeste hænder og fødder”

Designer Kathrine Hviid har lært, hvad hendes hud kræver, hvilket er masser af solfaktor, en helt særlig øjencreme og iskolde morgenbade. Hun er glad for at være ude af den travle tid med små børn og hektiske morgener og er fuld af taknemmelighed for det sted, hun er i livet.

Min morgenrutine består af … at vågne tidligt, typisk inden vækkeuret ringer.

Drikke en stor kop sort kaffe og masser af vand. Hvis der er tid, hopper jeg i havet med en veninde, og ellers afsluttes mit brusebad med iskoldt vand.

Det får virkelig krop og sind til at vågne. Så kysser jeg og får sendt familien afsted, hvorefter jeg nyder den sidste time, inden jeg selv tager på arbejde.

Jeg elsker de rolige morgener inden arbejdsdagen efter mange år i morgenhamsterhjulet, som man nemt kommer ind i med små børn, afleveringer og madpakker samtidig med et travlt job.

InstabilledKH.jpg

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi …

... det minder mig om, hvor vigtigt det er med magiske stunder i en verden fuld af forandringer, hvor tiden bare flyver afsted. Billedet her er med mit yngste barn i Grækenland i 2017.

At pleje min hud betyder for mig … at jeg desværre er blevet klog af skade. Som barn og ung fik jeg for meget sol på min sarte og fregnede hud, og det har har sat sine spor.

Der er så meget, jeg ikke vidste om hudpleje, da jeg var yngre. Nu er jeg blevet klogere på, hvad jeg bruger i hvilken rækkefølge, og hvilke ingredienser mine produkter bør indeholde for at passe til min hud.

Min makeuprutine er … meget simpel. Rigeligt med forfriskende koldt vand i ansigtet, serum, dagcreme og øjencreme, BB-creme med høj spf som både beskytter og udglatter hudtonen en smule.

Og til sidst et lille hack fra min datter, som er Elf Halo Glow, der giver ekstra glød og glans på kinderne. Skal der dresses op, kommer der mascara på vipperne og lidt tone på øjenlågene.

Jeg plejer mit hår med … alt fra Aveda Damage Remedy-serien, som jeg lige er begyndt at bruge igen efter 15 års pause. Det er som at komme hjem både for mig og mit hår, og nu kan man heldigvis købe den flere steder i Danmark.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være … tal pænt om din krop, og tal den op. Jeg møder så mange smukke og unikke kvinder i vores showroom, som taler nedladende om kroppen og alle de komplekser, de har.

Vi skal huske på, at det, vi vander, gror. Pas på dig selv og din krop – det er det eneste hus, du aldrig kommer til at flytte fra.

De bedste dufte for mig er …to meget forskellige. Den ene er fra La Labo og hedder Rose 31. Den er frisk og ren. Og den anden Musc Noir Rose fra Narciso Rodriguez, som er lun og krydret. Børnene siger, at den dufter ægte af mor. Jeg har nok en svaghed for dufte med roser.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at … ikke at gå i panik. At rense med Sensibio H2O og holde fingrene helt væk. Og så ellers få ro på, da jeg oftest slår ud, hvis jeg har for meget at se til.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg ... min mormor, og det var at smøre hænder og fødder med flydende glycerin om aftenen. Det virker faktisk og giver de blødeste resultater, men det kan hurtigt blive noget af en

fedtet affære.

Det mærkeligsteprodukt, jeg har på bade-værelseshylden, er … små turkise stjerneplastre, som min datter har købt. De udtørrer urenheder, lindrer hudirritationer og virker hurtigt og målrettet.

Og så ser man i øvrigt utroligt festlig ud, mens man bruger dem.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være … at jeg skulle have startet tidligere med at forstå og respektere min sarte hud og ikke mindst få gang i solcremen hver dag. Det er bare en rutine, som ikke burde være så besværlig.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er …midtvejs og meget taknemmelig. Efter 25 år med iværksætterier og karriereopbygning, som er foregået samtidig med, at familiehamsterhjulet har rullet. Nu er jeg et sted, hvor jeg er stolt og taknemmelig.

Nutidens skønhedsideal er …alsidigt, og heldigvis er der en stigende anerkendelse af forskellige skønhedstyper, herunder forskellige kropsformer, hudfarver og aldre.

Jeg synes, at der er en tendens mod naturlig skønhed og selvaccept på trods af de alt for mange input, der dagligt vil manipulere os i en anden retning på blandt andet de sociale medier.

Personligt er jeg vild med @paulinaporizkov. Hun er moden, smuk, ærlig og inspirerende at følge.

Bioderma.jpg

Mild afrensning

Et vidundermiddel. Mild og god til enhver afrensning af sensitiv hud og får altid min hud i balance.

Sensibio H2O Micellar Water, Bioderma, 90 kr.

Benefiance Wrinkle.jpg

Øjencreme fra Shiseido Benefience er en lille luksus, som jeg har brugt i mange år. Den står permanent på min ønskeliste.

Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream, Shiseido, 695 kr.

Radiance .jpg

Dråberne er perfekte til at give ”solkysset” hud, hvis man, som jeg, er gået all in på solcreme spf 50+.

Radiance-Plus Golden Glow Booster, Clarins, 250 kr.

Hydra-Serum_Honey-hos-I-love-beauty.jpg

Elsker den fugt, den tilføjer, og så er den fri for unødvendig kemi.

Hydra Serum, Honey, 490 kr.

Vichy.jpg

Vichy, 90 kr.

Om Kathrine Hviid, 52 år.

  • Designer og kreativ direktør hos APOF – a piece of favorite – et tøjmærke, hun har stiftet med sin storesøster, Frederikke Hviid.
  • Gift med Bo.
  • Mor til Cecilia på 15, Bertil på 22 og Benjamin på 25.