Vibe Harsløf

Vibe Harsløf: ”Jeg er nået til et sted i livet, hvor jeg ikke har behov for andres validering”

For smykkedesigner Vibe Harsløf skal dagen starte langsomt med tørbørstning, smoothie og espresso med mælk. Hun forlader ikke hjemmet uden mascara på vipperne, hun sværger til en helt bestemt sølvshampoo, og så glædes hun over tidens rummelige skønhedsideal, mens hun begræder et bestemt 90’er-looks tilbagevenden.

Min morgenrutine består af… et stort glas vand som det allerførste. Det føles som et indre brusebad. Jeg er en slow starter, der skal have tid til at vågne i etaper og står hellere op en time tidligere end rusher ud af døren. Efter vandet så tørbørster jeg hals og ansigt, før jeg hopper videre i bad – det er en dejlig blid måde at vågne på, og så giver det en god glød i ansigtet.

Jeg er altid meget sulten, når jeg vågner, så tanken om at springe morgenmad over er total ”no go”. De sidste mange år har det været en stor smoothie lavet på blandet frugt og grønt tilsat kollagen. Det giver et kæmpe energiboost og holder mit blodsukker stabilt de første mange timer. Og derefter tager jeg en espresso med varm mælk for lige at skabe lidt balance.

At pleje min hud betyder for mig… at den føles fugtet og elastisk hele tiden. Jeg lægger makeup … inden jeg forlader mit hjem. Især mascara er vigtig for mig, for jeg er så lys, at det hele glider i et og mine øjne forsvinder uden. Min makeuprutine er vildt basic. En foundation til at udjævne de værste pigmentpletter, lidt blush og en sort mascara.

Jeg plejer mit hår med… silver shampoo – min absolutte yndlingsduo Angel Wash og Angel Rinse fra Kevin Murphy. Jeg var helt lysblond som barn og ser mig stadig som sådan, selvom det efterhånden er længe siden, jeg var det fra naturens side, så er mit hår de sidste mange år blevet hjulpet med farve. Af samme grund bruger jeg altid silvershampoo.

Den bedste duft for mig er… parfumen Hiba fra Darchitechtures by Witzansky. Jeg elsker den duft og føler mig så ”lux” hver dag, jeg tager den på.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg… lige for tiden til Yune Pinku med ”Bluff” og Porij med ”Lose our minds”. Det er sikre vindere, når energien skal op.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at… bruge en særlig creme. Min underbo laver cremer selv, og jeg har fået en af hende, som primært består af hybenkerneolie. Den beroliger og er helt genial.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, var at… bruge silver shampoo for at undgå den gullige nuance, som lyst, farvet hår let får. Det tip har jeg fået af min frisør, Anne Cathrine Sauerberg.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… lad være med at pille i dine bumser og hudorme, og husk solcreme. Begge dele har virkelig hævnet sig for mit vedkommende.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… at man ikke behøver at kunne alt. Ofte er det halve af vores forventninger til os selv langt mere, end hvad andre overhovedet ønsker fra os.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… begyndende overgangsalder. Jeg er så småt ved at vænne mig til de forandringer, der sker i min krop, og også forlige mig med dem.

Det kræver en ny type kosttilskud, som jeg stadig eksperimenterer lidt rundt i, og at jeg generelt tager lidt mere hensyn til og lytter til min krop, i stedet for at køre igennem og forvente, at den stiller op til alt det, mit hoved vil, hvilket til tider er ret frustrerende. Men der er også fordele. Jeg er for eksempel kommet til et sted i livet, hvor jeg ikke har behov for andres validering, medmindre de er vigtige i mit liv.

Nutidens skønhedsideal er… fascinerende. Jeg synes, de unge er vildt inspirerende. Jeg har en søn på 20 år, og når jeg ser på ham og hans venner, bliver jeg så glad – det er, som om ”anything goes and works” for dem.

I det hele taget synes jeg, at den diversitet og åbenhed, som vi har set de sidste år, er så befriende, og jeg håber inderligt, at det er mere end bare en trend, men at det er kommet for at blive. Og så håber jeg, at vi hurtigt får fejet 90’ernes ”heroine chic”-look af banen igen.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg har sovet godt, og jeg føler, at jeg er rimelig godt med og in control i forhold til mit arbejde.

Vibe Harsløfs favoritter:

raunsborg-hand-cream.jpg

Den bedste håndcreme

Som guldsmed bruger jeg mine hænder meget, og de bliver ofte meget beskidte af polér- og slibemiddel, så derfor skal de ofte skrubbes med skrappe midler for at blive rene. Derfor er en god håndcreme essentiel. Raunsborg giver al den fugt og næring, mine tørre hænder mangler uden at efterlade dem fedtede – og så dufter den dejligt. Hand Cream, Raunsborg, 220 kr.

mascara-clarins.jpg

Mild mascara

Mine øjne løber i vand ved det mindste luftpust men er samtidig også meget sarte og reagerer lynhurtigt på for skrappe produkter, så det har været en udfordring at finde en mascara, der både er vandfast og mild. Det er denne. Wonder Perfect Mascara 4D, Clarins, 240 kr.

rudolphcare-solcreme.jpg

Sommerfavorit

Denne solcreme er helt uundværlig i tasken om sommeren, når man er meget ude som mig. Sun Face Cream Spf 30, Rudolph Care, 275 kr.

karmameju-facebrush.jpg

Uundværlig ansigtsbørste

Min ansigstsbørste fra Karmameju kan jeg ikke undvære – den bruger jeg hver morgen. Renew Facebrush, Karmameju, 330 kr.

mellisa-lib-balm.jpg

Hverdagsfavorit

Lip Balm, Melissa, 75 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi…

vibe-harslof.jpg

Jeg mødte Irina til en fælles venindes polterabend og blev straks helt vild med hende, og da vi så mødtes igen til brylluppet, og hun havde præcis samme outfit på, begyndte jeg straks at tænke i billeder. Heldigvis er Irina total åben og var helt klar på ideen om et shoot, så jeg teamede op med fotograf Mads Teglers og lånte min brors bil, og så gik vi i gang.

Jeg synes, hun løfter mine smykker helt vildt, og at vi i de her billeder har ramt en filmisk stemning, som jeg virkelig godt kan lide. Og så er det også en kollektion, jeg er vildt glad for, og som på mange måde åbner en ny retning for mig.

Vibe Harsløf

  • Er smykkedesigner og netop nu aktuel med den nye kollektion DRIP.
  • Hun er 54 år, solo og har en søn på 20 år.