ekspertråd

12 sunde kvinder: Vores bedste tips

Motion, mad og en hel del nydelse. Det er hemmeligheden bag disse 12 kvinders sunde ydre. Få deres bedste råd her.

Louise Wolff, tv-vært

„Jeg løber fire-fem gange om ugen. Mentalt kommer jeg helt ned i gear, for jeg løber til og er nødt til at slippe de tanker, der ellers kværner rundt. Total afkobling og et kæmpe skud energi på en gang.”

Lotte Arndahl, personlig træner

„Spis det, din krop har brug for − ikke hvad dine følelser skriger på. Tænk ikke i kalorier og fedtfattig mad, men spis rigtig mad af rene, uforarbejdede råvarer, som tilfredsstiller både din krop og dine smagsløg. Hvis du har lyst til at snacke en halv time efter et måltid, er det tegn på, at din krop ikke har fået, hvad den har brug for.”

Susanne Rützou, designer

„Jeg er lidt af en ginger-junkie. Friskpresset ingefær er virkelig lækkert, det er, som om velværet risler ned gennem kroppen. Selv om jeg presser mig selv i perioder, er jeg aldrig syg, og jeg er sikker på, at ingefæren er en af årsagerne.”

Camilla Bendix, skuespiller

„Jeg elsker at svømme. Om sommeren cykler jeg ned til stranden, ligger i det varme sand og bliver bagt igennem. Om vinteren – vinterbader jeg. Det er min suverænt bedste kur mod stress.”

Bente Klarlund Pedersen, overlæge, professor og sundhedsekspert

„Min største aha-oplevelse har været at opdage, hvor glad jeg er for at løbe. Jeg har været decideret anti-motionist − men jeg har oplevet på mig selv, hvor vigtigt det er. Også åndeligt.”

Anja Camilla Alajdi, smykkedesigner og stylist for kronprinsesse Mary

„Ryd op − og skil dig af med det, du ikke bruger. Det giver plads til nye friske tanker og ideer, og så får man en god udstråling. Det er måske et lidt atypisk sundhedstip, men jeg tror, det er sundt ikke at knytte sig til for mange ting.”

Anne Sofie Espersen, skuespiller

„Jeg tror på, at olie smører både indvendig og udvendig. Jeg tager en spiseskefuld olivenolie hver morgen. Og så bruger jeg Kiehls Arganolie til både huden og håret.”

Ane Cortzen, tv-vært

„Jeg går altid efter økologiske varer, dels fordi de smager bedre, men også fordi de er bedre for miljøet og dyrevelfærden. Jeg går også op i at købe frugt og grønt, som er i sæson.

”Lillian Gjerulf Kretz, vært på TV-Avisen

„Jeg præsterer bedst, når jeg har små åndehuller i løbet af dagen og ugen. Enten mentalt ved simpelthen at slukke for tankestrømmen eller ved at løbe – og virkelig løbe til – i 20 minutter.”

Rikke Rønholt, eliteløber

„Det er en meget almindelig begynder løbefejl at lægge for ambitiøst ud. Resultatet er, at træningen løber ud i sandet, i samme øjeblik du bliver lidt presset på andre områder af dit liv. Tænk i stedet på, at det gælder om at grundlægge en vane for livet, ikke om at nå det hele på den halve tid.”

Beate Bille, skuespiller

„Mit bedste sundhedstip er at spise lidt, men godt. Hellere lidt fløde end meget af et fedtfattigt alternativ. Sådan har jeg det med al mad.”

Birgitte Hjort Sørensen, skuespiller

„Sov godt og længe nok. Jeg har været slem til at overleve på fire- fem timers søvn, men det kan jeg ikke længere, heldigvis. Jeg har det bedst, hvis jeg får syv-otte timers søvn.”