husmortips til bedre søvn

8 geniale husmortips til bedre søvn: Kender du dem alle?

Har du problemer med at sove? Se her, om der er nogle af de gode gamle søvnråd, du skal prøve af.

1. Et glas mælk før sengetid

Et af de gode gamle husmorråd er, at man skal drikke et glas mælk før sengetid. Og mange oplever, at de sover bedre, når de har drukket mælk. Men er der noget om snakken? Måske. Mælk indeholder i hvert fald aminosyren tryptofan, som kan være med til at sikre en god nattesøvn.

2. Beroligende lavendel

Lavendel siges at have en beroligende og afstressende effekt, der kan være med til at give dig en roligere søvn. Og kan du lide duften, er det da bare om at prøve.

Smør for eksempel lidt lavendelolie på din hud, eller dryp et par dråber på dit pudebetræk. Hvis du har en lavendelplante, kan du klippe blomsterne af og tørre dem. Læg de lilla blomster i en lille stofpose og opbevar den under din hovedpude.

3. Søvndyssende havre

Havre er en sund og billig basisfødevare, og så er det endnu en af de fødevarer, som indeholder aminosyren tryptofan, som kan være med til at sikre en god søvn.

4. Hjemmelavede supper

Hjemmelavet suppe kogt på ben bliver ofte fremhævet for de mange sundhedsmæssige egenskaber. Og måske kan det faktisk også have en positiv indvirken på søvnen. Suppen kan for eksempel have en beroligende og stabiliserende virkning på en urolig mave, som ellers kan være forstyrrende for søvnen.

5. Spis en banan

Har du også hørt, at bananer er godt for søvnen? Mange oplever i hvert fald, at det har en positiv effekt at spise en banan, når de vågner om natten eller som en aftensnack. Og måske er der noget om det. Bananer er nemlig rige magnesium, tryptofan, vitamin B6, kulhydrater og kalium, som alle forbindes med forbedret søvn.

6. Skriv bekymringer ned

Hav altid en pen og papir på dit sengebord. Når dine tanker vandrer rundt om aftenen eller natten, er det en god idé at skrive dine bekymringer ned og lave en to do-liste. Det vil få din hjerne til at slappe af og hjælpe dig med at sove bedre.

7. Tag et varmt bad

De fleste oplever nok varme bade som beroligende. Og et varmt bad kan faktisk gøre det nemmere at falde i søvn. Et studie fandt i hvert fald frem til, at det hjalp folk med at falde hurtigere i søvn, hvis de tog et varmt bad 90 minutter før sengetid. Nogle sværger også til et varmt fodbad, før de kryber i seng.

8. Vejrtrækningsøvelser

Mange sværger til meditation og vejrtrækningsøvelser, når de skal sove. Prøv f.eks. denne øvelse, der kaldes "4-7-8": Træk vejret gennem næsen og tæl til fire. Hold vejret, mens du tæller til syv. Og ånd ud, mens du tæller til otte.

Gentag fem gange. Det siges, at teknikken stammer fra Indien, og ved at lave denne åndedrætsøvelse skulle man kunne træne sig selv til at falde i søvn inden for et minut.