Den bedste solcreme

Bruger du den rigtige solcreme?

Bliv klar til varme og solrige sommerdage. Vi har fundet de bedste solcremer til både strand, træning og hverdag. Find den, som passer allerbedst til din hud.

Til hverdag

NATURLIG ANSIGTSGLØD

Solcreme til ansigtet med BB-eekt, der giver en naturlig glød. Indeholder hyaluronsyre, der fugter huden i op til 24 timer og kildevand fra Vichy. Den er vand- og svedresistent.

Vichy Capital Soleil BB Face, SPF 50 plus, 50 ml, 135 kr.

HOLD GLØDEN VED LIGE

Vil du have en smuk sommerglød, kan du bruge en solcreme til kroppen, der ud over faktor 20 også har en selvbrunende eekt. Solcremen har en let tekstur og er vandfast, svedfast og uden olie. Sothys, Tanning Body Lotion SPF 20,150 ml, 325 kr.

FUGTER GODTI

Velduftende solcreme, der er spækket med fugtende Aloe vera, E-vitamin og antioxidanter, der forhindrer din hud mod at tørre ud. Let at smøre ud og trænger hurtigt ind.

Philip Martin’s Sun Tan SPF 30, 100 ml, 198 kr.

FAST PLADS I TASKENI

Solstiften beskytter både mod UVA- og UVB-strålerne, og den er også rig på E-vitamin, rapsolie, bivoks og havtorn, der alle plejer og tilfører fugt til din hud. God til særligt udsatte områder. Rudolph Sun, Organic Sun Stick SPF 50, 15 ml, 145 kr.

BESKYTTENDE ANTIAGEI

Solens stråler er også med til at tørre huden ud, og derfor er det vigtigt at tilføre den masser af fugt hele sommeren igennem. Solcremen fra La Mer kan sagtens erstatte din daglige ansigtscreme, da den ud over solfaktor 30 beskytter mod UVA- og UVB-stråler, mindsker linjer og rynker samt tilfører huden masser af fugt.

La Mer Soleil de la Mer, The Reparative Face Sun Lotion SPF 30, 50 ml, 835 kr.

KLISTRER IKKE

Solcreme med faktor 25, der trækker hurtigt ind i huden og efterlader din hud blød og frisk  + perfekt til en travl dag.

Akademikliniken SUN Optimal Sense SPF 25, 50 ml, 330 kr.

HUSK LÆBERNE

Læbebalsam, som er pakket med vitaminer og antioxidanter og både yder beskyttelse og pleje. Indeholder bl.a. blødgørende avokadoolie.

Coola Lip Lux SPF 30 Original Formula, 4,2 g, 99 kr.

På ferien
FRA TOP TIL TÅ
Oriflame Sun Zone SPF 30, 150 ml, 96 kr.

VANDAFVISENDE
PIZ BUIN In Sun Lotion SPF 30, 200 ml, 145 kr. 
TIL SART HUDI
Matas Ansigtssolcreme SPF 15 uden parfume, 80 ml, 59,95 kr.

FEDTER IKKE

Ultralet ansigtscreme med høj beskyttelse til ansigtet. Den fedter ikke og absorberes med det samme. Uden parfume og parabener.

La Roche-Posay Anthelios XL Fluid SPF 50+, 50 ml, 149 kr.

INGEN SOLSKADER HER

Ahh, endelig er det tid til at trække i badetøjet og slappe af på stranden eller ved poolen. Glem alt om fortiden olier med lav faktor. Opholder du dig meget ude, er faktor 30, der blokerer for 96 procent af UV-strålingen, din nye ven. Olien indeholder plejende olier fra raps, solsikke og hvedekim, der tilfører fugt til din hud uden at fedte eller udtørre.

Svanemærket Rudolph Sun, Organic Sun Body Oil SPF 50, 150 ml, 295 kr.

SPRAY DIG SIKKER

Gør det til en tommelfingerregel at smøre dig ind, hver gang du har taget en afkølende dukkert. Sprayen her kan bruges direkte på våd hud. Den indeholder ikke parabener.

Piz Buin Wet Skin Transparent Spray SPF 30, 150 ml, 150 kr.

BESKYT DINE LÆBER

Dine læber er ekstra sarte, da de f.eks. ikke indeholder melamin, som beskytter mod UV-stråler, og fugtigheden forsvinder også hurtigere, fordi det yderste lag er særligt tyndt. En læbepomade, der blødgør, fugter og beskytter er derfor uundværlig i dit feriekit.

SENSAI Lip Base SPF 15, 4,2 g, 225 kr.

Til Træning

SPRAY & GO

Vandfast og Svanemærket spray, der er let at anvende og absorberes hurtigt, så du ikke behøver at bekymre dig om hvide mærker på træningstøjet.

Matas Solspray SPF 30, 200 ml, 100 kr.

MASSIV BESKYTTELSE

Opholder du dig mest muligt udenfor, når solen skinner, er denne sololie perfekt til dig, da den indeholder faktor 50 og giver massiv UV-beskyttelse og pleje på en gang.

La Roche-Posay Anthelios Comfort Nutritive Oil SPF 50 plus, 200 ml, 199 kr.

SVEDAFVISENDEI

Transparent og let konsistens, som trænger hurtigt ind i huden uden at klistre. Den er fugtgivende, vand- og svedafvisende, så du kan føle dig sikker på løbeturen.

Yves Rocher Protectyl Végétal, Zero Trace Spray SPF 30, 150 ml, 139 kr.

TIL DEN MILJØBEVIDSTE

Vandafvisende sollotion med UV-beskyttelse. Indeholder ikke parfume, og 82 % af ingredienserne er certifificerede økologiske.

Green People Sun Lotion SPF 25, 200 ml, 235 kr.

TIL DEN MILJØBEVIDSTE

Vandafvisende sollotion med UV-beskyttelse. Indeholder ikke parfume, og 82 % af ingredienserne er certifificerede økologiske.

Green People Sun Lotion SPF 25, 200 ml, 235 kr.

TIL SPORTS TASKEN

Solcreme, der ikke fylder i tasken, med naturligt, fysisk filter, og som beskytter mod UVA- & UVB-stråler. John Masters Organics SPF 30 natural mineral-solcreme, 59 ml, 339 kr.

EN PÅ STIFTEN

Stiften er velegnet til næse, kinder og nakke, hvor du er særligt udsat for solens stråler. Indeholder naturlige olier, som beskytter mod udtørring og er fri for parabener og parfume. Derma Solstift SPF 50, 15 ml, 40 kr.

FÅ STYR PÅ DIT FILTER

Solcremer kan indeholde fysiske eller kemiske filtre eller en kombination af begge dele. Du kan kende det fysiske filter på, at det lægger sig som en hvid film uden på huden, når du smører dig med cremen. Det er denne hvide film, som beskytter huden ved at sprede og reflektere UV-strålerne. Kun et enkelt fysisk filter, nemlig titanium dioxid må bruges, da det ikke er allergifremkaldende, mens der kan være mange forskellige kemiske UV-filtre i solcreme.

De kemiske filtre kan ikke ses, da de trænger ned i de yderste hudlag og absorberer UV-strålerne og på den måde beskytter mod solens skadelige stråler. De kemiske UV-filtre kan være problematiske for miljøet, bl.a. fordi UV-filtrene skal være fedtopløselige for at virke eektivt i solcremen, så cremen ikke nemt lader sig skylle af i vand. Nogle af de kemiske

UV-filtre er også mistænkt for at være hormonforstyrrende. Miljøstyrelsen fraråder børn under 12 år samt gravide og ammende at bruge solcreme med UV-filteret 4-MBC. UV-filtrene er dog blandt de grupper af stoer, som skal være godkendt, før de må bruges.

Kilde: forbrugerkemi.dk

UV HVAD FOR NOGET?

UVA-stråler

Findes året rundt selv på overskyede dage, for de kan passere igennem skyer, glas og epidermis (det yderste hudlag). De udgør 95 % af de ultraviolette stråler, der rammer jordens overflade. I modsætning til UVB-stråler kan de ikke mærkes og kan trænge dybt ind i huden. Eftersom de primært producerer frie radikaler, kan de forandre cellerne på langt sigt og bl.a. forårsage aldring, allergi og pigmentforandringer.

UVB-stråler

Udgør 5 % af de ultraviolette stråler, der rammer jorden. De har et meget højt energiindhold og bremses af skyer og glas, men kan trænge igennem epidermis. De giver huden den brune farve,

men kan også give forbrændinger, allergiske reaktioner og hudkræft. Det er derfor vigtigt at beskytte huden både mod UVA- og UVB-stråler.