Cecilie Schmeichel

”Det er ikke tallet på vægten, der skal definere, om jeg er rigtig eller ej”

I mange år sloges Cecilie Schmeichel med sin krops udseende, indtil hun en dag indså, at tallet på vægten eller andres holdninger ikke længere skulle påvirke hendes selvværd. Nu definerer hun sin sundhed ud fra, hvordan hun har det, og hvordan det føles at bo i hendes krop.

I mange år var jeg usikker på min krop. Jeg lyttede alt for meget til, hvad andre mente om mig og mit udseende, og jeg lod det trænge ind. Det er virkelig frustrerende at tænke på, for nu har jeg spildt en masse gode år af mit liv på at lade det påvirke mig. Det er tid, jeg skulle have brugt på at elske mig selv. Derfor er det også dejligt, at jeg nu er et sted, hvor jeg endelig hviler i mig selv.

Jeg er ikke længere typen, der tror på slankekure. Jeg har i mange år afprøvet forskellige kure, og jeg lærte ikke særligt meget af dem. Man begrænser sig selv enormt meget, og når kuren endelig slutter, så falder man tilbage i gamle mønstre. Jeg tror mere på en livsstilsændring, hvor man finder ud af, hvilke vaner der passer til ens krop. Man skal finde holdbare løsninger, og jeg har fundet ud af, at blandt andet keto virker for mig.

Jeg kan hurtigt mærke, hvis mine kostvaner er på vej i den forkerte retning. Jeg kan mærke det på mit tøj, på min hud, og jeg bliver hurtigere irritabel og utilpas. Når jeg spiser meget sundt, er det derfor for at føle mig godt tilpas i min krop, og det er ikke længere med det formål at tabe mig. Det er ikke tallet på vægten, der skal definere, om jeg er rigtig eller ej.

Jeg har en gammel vane med at trøstespise. Hvis jeg er frustreret, eller der er noget, der driller, så søger jeg imod sukker. Min mad afspejler generelt, hvordan jeg har det, og jeg spiser meget med mine følelser. Hvis jeg er omringet af god energi og laver noget, der gør mig glad, så spiser jeg også sundere i perioden. Det kan godt frustrere mig nogle gange, at jeg er så følelsesmæssigt styret.

Efter min medvirken i ”Vild med dans” er jeg blevet endnu gladere for at danse, og det er blevet min yndlingsmotionform i hverdagen. Når jeg gør rent, tager jeg mit træningstøj og dansesko på, sætter høj musik på og giver den gas, mens jeg svinger støvsugeren. Det giver en vildt fed følelse i kroppen bagefter, fordi jeg har fået trænet og gjort rent på samme tid.

Derudover styrketræner jeg ofte derhjemme. Et positivt mindset betyder rigtigt meget for mig. Jeg har også fundet ud af, at det smitter af på andre, og pludselig er man omgivet af en masse god energi. Det er også vigtigt for mig at vise mine børn, at jeg er positiv, engageret, og at jeg spiser sundt og motionerer. Som forælder vil jeg gerne være et forbillede for dem, så de også får lyst til at være glade og aktive.

Om Cecilie Pilkær Schmeichel

Cecilie Pilkær Schmeichel er influencer, 32 år og deltog i efteråret 2022 i ”Vild med dans” på TV 2. Hendes yndlingsmotionsform er dans og alle former for holdsport.