Cilia Trappaud

Cilia Trappaud havde akne i 12 år, men det forsvandt, da hun blev opmærksom på dette

Da Cilia Trappaud var yngre, døjede hun med akne i en lang periode. Der skete dog en ændring, da hun blev opmærksom på nogle ubalancer i sin livsstil.

For Cilia Trappaud er skønhed lig med sundhed, og derfor føler hun sig allersmukkest, når hun kan mærke, at kroppen er i balance. Jo bedre, hun har det i sin krop, jo mere energi kan hun møde verden med.

Men det er først, efter hun er blevet ældre, at det er gået op for hende, hvor meget det rent faktisk betyder, at hun giver sin krop den næring og hvile, den har behov for.

”Jeg har døjet med akne i 12 år, og det fyldte vanvittigt meget. Den helt store ændring skete, da jeg opdagede, at akne ikke er en sygdom i sig selv, men et symptom på ubalancer i min krop. Nu ved jeg, at sundhed er en holistisk opgave, og min hud reagerer, hvis jeg ikke spiser sundt, får drukket nok vand eller ikke har tid til at restituere og få mine otte-ni timers søvn,” fortæller hun.

Det meste af året bor Cilia Trappaud i Los Angeles i USA, hvor hun arbejder som professionel danser. Mange af de mennesker, hun omgiver sig med, bliver hurtigt optaget af nye trends inden for sundhed såsom palæo og ketokur, men hun forsøger selv at holde fast i de ting, hun ved, fungerer for hende.

”Jeg har altid har været god til at holde fast i mig selv, og i udgangspunktet er jeg altid glad, når jeg vågner. Så hvis jeg ikke er det, så ved jeg, at der er noget, der er off. At der er noget, jeg skal justere på. Så spørger jeg mig selv, om jeg mon skal skrue lidt ned for min træning, om jeg har danset for meget, om det er tid til at skrue lidt ned for tempoet og lægge mig på sofaen, når det bliver weekend. Hvis jeg ikke kan mærke min grundglæde, er det tegn på, at jeg skal lave mindre, ikke mere.”

Hun holder sig dog ikke kun sund for at have det godt, lige nu og her. Hun tænker også på det langsigtede perspektiv, og det er der en særlig grund til.

”Jeg har fokus på et langt og sundt liv, for jeg har altid været bevidst om de udfordringer, der følger med alderdom. Jeg har mistet flere i min familie til kræft, så jeg er meget opmærksom på at give min krop de bedste betingelser. Så ordet ”wellness” handler for mig om at have en god fordøjelse, at spise en morgenmad, der giver mig nok energi til dagen, at jeg har sovet godt, og at jeg drikker minimum to liter vand om dagen. Kroppen er mit vigtigste redskab, så for mig handler det mere om, hvordan den har det, og hvad den kan præstere, end hvordan den ser ud,” forklarer hun.

Læs hele artiklen om Cilia Trappaud i det nye ALT for damerne, der er på gaden nu. Interviewet kan findes i Beauty-tillæget.