Elisa Lykke

"Det sidder stadig i mig, at sygdom kan ramme, når man mindst venter det"

Da Elisa Lykke var ung, ramte modermærkekræft hende uventet. Sidenhen har hunfokuseret på at have en sund krop, så hun kan holde sygdomme fra døren i fremtiden.Opskriften er træning, lange, meditative gåture, næringsrig mad – og god sex.

Det er alfa og omega for mig at leve sundt, og jeg prioriterer det højt i min hverdag. Det har måske at gøre med, at jeg fik konstateret modermærkekræft, da jeg var  ung. Jeg er heldigvis rask nu, men det sidder stadig i mig, at sygdom kan ramme, når man mindst venter det, og det vil jeg gerne komme i forkøbet. Jeg har siden  dengang levet sundt, så jeg kan holde farlige celler eller sygdomme fra døren.

Jeg træner mindst fire gange om ugen, og det indebærer både styrketræning, reformerpilates, yoga og mobilitetstræning. Jeg ser det som et frirum, fordi jeg kan lægge telefonen væk og glemme de ting, der fylder i mit hoved. Det gør underværker for mit humør, og så føler min krop sig stærkere efterfølgende. Man skal huske at vedligeholde det hus, man bor i.

Siden corona har jeg også holdt mine gåture ved lige, og jeg stræber efter at gå 10.000 skridt om dagen. Jeg forsøger at gå i stilhed, så jeg kan lytte ordentligt til mine tanker, og det fungerer nærmest meditativt. Jeg har en tendens til altid at søge mod vand og skov, fordi jeg får en dybfølt ro af naturen. Der er noget helt magisk ved den. Noget af det bedste ved at være selvstændig er, at jeg kan presse både gåture og træning ind, når det passer mig. Det kunne nok ikke lade sig gøre, hvis jeg havde et almindeligt 8-16-job.

Jeg er sjældent sulten før middag, så derfor spiser jeg aldrig morgenmad. Til gengæld sørger jeg for at drikke en masse fra morgenstunden, både almindeligt vand, danskvand med citrus og kaffe på havremælk.

Generelt er jeg meget opmærksom på det, jeg spiser – nogle gange lidt for opmærksom måske. Jeg vil gerne leve så sundt som muligt, og derfor kan jeg også føle mig skidt tilpas, hvis jeg en dag kun lever af franskbrød og kardemommesnurrer. Der føler jeg, at jeg straffer min krop, og jeg føler mig oppustet.

Det betyder dog ikke, at jeg ikke rører noget usundt. Det gør jeg næsten dagligt, og jeg bruger også alt for mange penge på restauranter, hvor jeg forkæler mig selv med lækker mad og god vin.

Sex er også ekstremt vigtigt for mig – både med en partner og med mig selv. Det frigiver endorfiner, når man bliver rørt ved, og det styrker virkelig min mentale sundhed. Det er vigtigt, at man forkæler sin krop, og at man giver sig selv lov til at føle den og mærke efter. Vi skal give kroppen en masse selvkærlighed på det seksuelle plan, på samme måde som vi forkæler den ved at spise sundt og træne.

Om Elisa Lykke

Manager og PA. Står bag bøgerne ”Kvindefantasier”, ”Mandefantasier” og andre bøger i samme univers, som består af erotiske noveller skrevet af kendte. Vært på DR-podcasten ”Fantasier”. 51 år og mor til to døtre.