Ask Abildgaard

Handyman med vindermentalitet: "Jeg er ikke nogen pivskid"

Du kender ham som håndværker og dommer i ”Nybyggerne”, men når det kommer til træning og motion går han også efter et godt resultat. Nu er Ask Abildgaard klar som special guest star i FIT LIVE-bootcampen.

Hvad er sundhed for dig?

"Det er noget med at bevæge sig, og det må godt gøre lidt ondt. Jeg er ikke nogen pivskid; jeg skal lige prøve at løbe et maraton eller at tage 100 armbøjninger, det er noget med at udfordre sig selv lidt. Jeg har vindermentalitet og bliver stædig, så det skal helst være sammen med nogen, for så bliver jeg lige lidt bedre."

Hvordan holder du dig i form?

"Jeg løber et par gange om ugen og benytter mig af de mange gode muligheder for at træne på de udendørs redskaber, der er stillet op rundt omkring. Jeg er løber, men jeg har også fundet ud af, at man skal have power for at kunne løbe hurtigt, så jeg har også gået til crossfit. Jeg løber med gode kammerater; jeg forsøger altid at løbe fra dem, og det er også lykkedes de fleste gange.

Nu har jeg fået fast arbejdsplads i Ørestaden, så jeg cykler 35 minutter på arbejde – på den måde har min chef sørget for en ny mulighed for at holde mig i form."

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"At stå op før alle andre og sætte kaffen over, så står jeg og kigger ud af vinduet og hører kaffemaskinen dryppe … Det giver en helt særlig ro."

Hvornår føler du dig mest sund?

"Når min kæreste laver god og sund mad, og vi har ro og plads til at have det sjovt. Sundhed handler også om at have tid til at slappe af og overskud til at være sammen børnene."

Hvad har du altid i dit køleskab/køkkenskab?

"Jeg har altid rullepølse og kold hvidvin eller rosé. Og jeg skal altid have havregryn og chokolade i skabet. Nogle gange går jeg kold, og så skal jeg lige have en Mars-bar eller lignende, så er jeg klar igen."

Dit bedste råd til en sund hverdag?

"Mit bedste råd er at få indarbejdet den naturlige rytme til motion i hverdagen. At gøre det på et bestemt tidspunkt hver dag, så det bliver en del af rutinerne."

Hvad er dine udfordringer i forhold til sundhed?

"Det må være, at at jeg også har ambitioner på andre områder, så arbejde og børn kommer før motion. Har jeg for travlt, er motion det første, der bliver valgt fra. Jeg vil hellere have glade børn end at prioritere min løbetur."

Hvilken vane vil du helst ændre?

"Hmmm … Nu bliver det dybt: Jeg vil gerne være mere far, lave mere mad og sådan noget. Min kæreste kan godt lide at være den, der står for det, men jeg ville gerne noget mere. Være mere til stede."

Kom i form på 4 uger? Tilmeld dig FIT LIVE-bootcampen her

Trænger du til at komme i gang efter sommerferien? FIT LIVE er effektiv træning med både puls, styrke og mobilitet. To af Danmarks bedste instruktører, Jan Svensson og Tor Andersen, står for tre ugentlige online-sessioner med garanti for høj puls og stor variation. Du kan vælge at være med live sammen med de andre deltagere – eller du kan træne, lige når det passer dig. Bootcampen begynder 30. august og varer fire uger - undervejs får vi besøg af en række guest stars, fx dommer i "Nybyggerne, Ask Abildgaard, tv-værterne Mette Bluhm Rieck og  Natasja Crone og tidl. håndboldlandsholdsspiller Louise Svalastog.

Læs mere og tilmeld dig her: https://boon.tv/fitlive

Om Ask Abildgaard

Ask Abildgaard, 47 år

Uddannet tømrer og bygningskonstruktør, arbejder som projekteringsleder og kvalitetschef hos KANT Arkitekter.

Aktuel som dommer i ”Nybyggerne” på TV2 – og som special guest star i FIT LIVE bootcamp.

Kæreste med Pia Hauritz.

Lever i en sammenbragt familie med i alt fire piger i alderen 6 til 19 år.