woman celebrating

Har du husket at fejre dig selv?

Fejrer du dig selv? Det bør du. Når du markerer dit livs milepæle, får du rodfæstet glæden og stoltheden. Det er dejligt, og samtidig skaber det psykisk modstandskraft, som er godt at have på en grå dag. Her er 8 konkrete ideer til, hvordan du kan fejre dig selv endnu mere.

1. HOLD EN TALE FOR DIG SELV

Min veninde holder en årlig fødselsdagsfest med en tale om sit år. Hun bruger den til at takke os, der er en del af hendes liv, men hun fortæller også om det svære og det, hun har opnået i løbet af året, og jeg elsker hende for det. Det er en stor glæde at få lov til at høre om, hvad der egentlig sker, og fejre hende.

2. TAG EN TRADITION OP

Der er så mange traditioner, som vi kan tage til os eller dreje i vores egen retning. Hvad er din yndlingssommertradition? Om lidt er det sankthans. Kan du lide det? Så fejr det. Syng med på midsommervisen ved det lokale bål med alle dine naboer, eller opfind din egen tradition, men brug traditionerne som en mulighed for at nyde og have det sjovt. De aftener du gør noget ud af, husker du. Fejr derfor en tradition for at nyde den i selve øjeblikket og for at nyde at mindes sommeren 2018.

3. SKÅL WEEKENDEN IND

Der er noget fint i at skåle og ved at markere det, der er værd at værdsætte ved at klinke med glassene. Hvorfor ikke fejre hver fredag? Find den bedste vin, den mest brusende danskvand eller den sødeste æblesaft og skål for ugen, der gik, og weekenden, der kommer. Den kan da kun blive skøn, når den begynder med en skål og hævede glas.

4. HOLD EN FEST, FORDI DU KAN

Hvorfor ikke? Det bedste ved fester, der holdes ”bare fordi”, er, at du kan designe dem, som du vil. Så mellem dig og mig og dine gæster – hvad drømmer du om? Skal du rejse til 50'erne og se dine veninder i strutskørter og mændene i læderjakker? Er det syv retter med sommerens bær, der lokker, eller kys på dansegulvet? I nat kommer aldrig igen.

5. PLANT ET FRØ

En smuk dame, jeg kender, har en datter. Inden hendes fødselsdag i år såede hun en masse blomsterfrø og så dem spire og blomstre på dagen, hvor datteren et år før blev født. Tænk at fejre, at der var liv i maven, der groede fra celle til barn, ved at se et frø vokse i jorden. Måske kan vi sende mennesker til Månen, men alt det, kroppen kan, er da blandt de største mirakler. Giv det den fejring, det fortjener!

6. SIG TAK TIL DAGEN

Når dagen klinger af, så gør det til en vane at dvæle ved det, den har givet dig. Vend det, som eventuelt var svært, i dit hoved, og slip det, som var det skraldespanden, du gik ud med. Vend derefter din opmærksomhed mod det, der var godt. Det kan være den mindste ting som farven på din læbestift eller smagen af et jordbær, men det kan også være en flot udført opgave, et kram eller en sjov episode. Sæt ord på det, du er taknemmelig for i dag. Gør det hver dag i en måned og mærk, hvad det gør ved dig at fejre hverdagen med taknemmelighed.

7. BESØG ET HELLIGT STED

Hvilket sted er helligt for dig? Da jeg var ung, var det stranden, som jeg boede tæt på. Jeg cyklede ofte derned og badede om morgenen. Det var tid alene, hvor jeg mærkede livets sus midt i bølgerne, og hvor jeg følte, at livet er større end det, jeg lige kan se. Uanset om dit hellige sted er natur, midt i byen, en kirke eller en smuk bygning, så fejr dit liv ved at stoppe op og være et sted, hvor din sjæl føler sig fri.

8. GIV 10 KOMPLIMENTER

Sæt dig ned, og skriv 10 ting ned, som du synes, du er vildt god til, og som du holder af ved dig selv. Lad det være noget, du gør, og noget, du er. Du kan rose dig selv for din fantastiske quinoasalat, dine lederevner, din økonomistyring i firmaet, dit moderskab, din evne til at grine af din kæreste og alt muligt andet. Bare gør det. Fejr dig og der, hvor du er lige nu. Tag også gerne rynkerne om øjnene med og husk, at du har smilet meget for at få dem.

EN INVESTERING I DIT LIV

Når du fejrer noget, uanset om det er en stor eller lille ting, bliver du mere opmærksom på det gode i dit liv. Det er en genvej til større overskud, for det styrker dine positive følelser, opbygger dine ressourcer og øger din evne til at være motiveret. Så tænk på din fejring som en investering i det næste, du gerne vil, og genvejen til at nyde det liv, som du arbejder hårdt på at have.

OM EKSPERTEN

DAISY LØVENDAHL er personlig rådgiver, foredragsholder, har en kandidatgrad i filosofi og kommunikation og er forfatter til bøgerne ”LEV ” og ”ELSK”. Hun har stor erfaring med at guide sine klienter gennem det moderne livs udfordringer, så der er plads til både kærlighed, familie og karriere. Bor i København med sin mand og deres to børn. Læs mere på Daisylovendahl.dk