Løber

Hvordan er din løbestil? Test den her

Har du styr på din løbestil, eller kunne den måske forbedres? Vi har testet og fået tjekket vores. Se, hvordan her.

Jeg har været fast motionsløber i 15 år, og jeg elsker mine to-tre ugentlige ture. Jeg løber hverken super hurtigt eller langt, men turene alene eller i løbeklubben giver mig energi, overskud og højt humør.

Jeg har aldrig fået tjekket min løbestil, andet end da jeg skulle købe mine første løbesko, men lige siden har jeg bare løbet derudaf.

Forleden fik jeg så mulighed for at få et større indblik i, hvor effektiv jeg egentlig er, når jeg hopper i løbeskoene. Jeg nyder mit løb, men er nysgerrig efter at høre, hvad jeg kan gøre for at blive endnu bedre.

Det er sportsbrandet Saucony, som inviterede mig til at teste deres Stride Lab, hvor jeg fik lavet en særlig løbestilsanalyse. Analysen begyndte med en samtale, hvor jeg fortalte om min løbehistorik, derefter blev jeg videofilmet fra tre forskellige vinkler, mens jeg løb på løbebånd. Udfra videoerne kunne vi fx gennemgå, hvordan mit afsæt og min landing var, hvordan min overkrop og arme bevægede sig under løbet, og om min skridtlængde var optimal.

Konklusionen på min løbestil var, at jeg med fordel kunne tage kortere skridt, nemlig et sted mellem 160-180 skridt i minuttet. Kortere skridt vil betyde, at jeg sparer på energien og løber hurtigere, samt at jeg får en mere skånsom landing - smart.

Derudover skal jeg i gang med at lave lidt flere core-øvelser. En stærk core vil nemlig gøre mig mere stabil i overkroppen og undgå at jeg falder lidt sammen, hvilket også påvirker min løbeøkonomi, og da jeg har en drøm om at løbe med ved dette års CPH Half i september, er det bare i gang med at lave øvelser derhjemme på stuegulvet. 

Er du også nysgerrig efter at få tjekket din løbestil, kan du booke en tid på www.stridelab.dk