onani orgasme stor lyst

"Jeg er bange for at opbruge min kvote, men kan man maxe ud på sin lyst?"

Jeg onanerer gerne dagligt, og har også ugentligt samleje med forskellige partnere. Jeg har dog afholdt mig fra at onanere, hvis jeg ved, at jeg skal have sex samme dag, af frygt for at opbruge min kvote for den dags lyst. Men kan man maxe ud på sin lyst?

Kan man maxe ud på sin lyst?

Hej Ditte.

Jeg har et spørgsmål, der går på onani. Jeg har stor seksuel appetit, også mere end mine veninder fornemmer jeg, når vi taler om det. Jeg onanerer gerne dagligt, og har også ugentligt samleje med forskellige partnere.

Jeg har dog afholdt mig fra at onanere, hvis jeg ved, at jeg skal have sex samme dag, af frygt for at opbruge min kvote for den dags lyst. Men er det sandt? Kan man maxe ud på sin lyst?

Ditte råder til at mærke efter i kroppen

Som udgangspunkt er svaret nej til dit skønne spørgsmål. Du kan ikke maxe ud på din lyst. Sexlyst fungerer ikke som et klippekort, hvor du har et vist antal ”ture” per dag eller uge, og når du først har stemplet billetten, så må du afvente, til der bliver fyldt mere på kortet. Nærmere tværtimod. Lyst synes mere at være en størrelse, der kan forstørres ved f.eks. seksuelle aktiviteter og/eller bækkenbundsøvelser.

Forskningen viser, at jo mere du dyrker bestemte handlinger, jo mere kapacitet afsætter hjernen til at kigge i den retning. Altså jo mere man for eksempel træner, jo mere naturligt bliver det for dig at træne. Eller i det her tilfælde, jo mere du onanerer, jo mere naturligt eller selvfølgeligt bliver det for dig at onanerer. Hvilket også går hånd i hånd med anden seksuel tilfredsstillelse.

Men jeg vil som altid råde dig til at mærke efter i netop din krop. For vi er alle forskellige, så selvom forskningen siger ét, kan der altid være undtagelser til reglen. Så hvis du forsøger, og ikke bagefter syntes, at det gav dig en dårlig oplevelse, så behøver du ikke blive ved.

Nogen kan også synes, at det er frækt at ”edge” den med onani inden samleje, hvor de teaser dem selv frem næsten til klimaks nogle gange, for så helt at stoppe nogle timer inden de skal være sammen med en partner, og på den måde mærke hvor meget mere tændte de er. Så det kan du også lege med.

Sidst men ikke mindst vil jeg nævne, at nogle kvinder kan blive superfølsomme på både den udvendige og indvendige del af klitoris efter en orgasme, og hvis du tilhører den del, så overvej hvor langt tidsrum du har brug for mellem solosex og samleje, hvis begge dele skal føles nydelsesfuldt for dig.

Ditte Winkel

ditte i tekst.jpg

Ditte Winkel er parterapeut og sexolog. Hun har sin egen praksis, hvor hun møder både par og individuelle klienter og afholder foredrag og workshops om sex og kærlighed for både virksomheder og privatpersoner. Ditte er ekspert i ALT for damerne-podcasten ”Tænd for mig” om den kvindelige seksualitet og er fast hus-sexolog på Go’morgen P3.

Én gang om måneden vil Ditte besvare spørgsmål fra jer læsere her i bladet. Hvis du har et spørgsmål, kan du sende det til stork@alt.dk, så kan det være, at det kommer med i næste udgave af sexbrevkassen.