Bliv klogere på seksuel tillid i parforholdet

”Jeg tilgav min kones affære - og det har revolutioneret vores sexliv”

Bliv klogere på seksuel tillid i parforholdet, når sexolog Ditte Winkel svarer på et spørgsmål fra en læser, der har oplevet at få et fornyet og mere aktivt sexliv med sin hustru efter at have tilgivet utroskab.

Spørgsmål:

Jeg er en mand, der har en fantastisk hustru. Vi har kendt hinanden i 10 år, og vores ægteskab er gået op og ned. Bl.a. fandt jeg ud af for et års tid siden, at hun havde en affære med en anden mand på et tidspunkt, hvor sexlivet var nærmest dødt mellem os.

Derfor kunne jeg godt tilgive det, og det har efterfølgende revolutioneret vores samliv, fordi hun nu tør at sige, hvad hun gerne vil have og hvordan. Så på en måde har det faktisk gjort noget godt for os.

Nu til mit spørgsmål: Når vi har dyrket sex, hvor hun også får orgasme, og vi er ved at være færdige, så finder hun mange gange en vibrator frem og leger med sig selv. Jeg bliver vildt usikker på, om det er fordi, hun mangler noget fra mig, som jeg ikke får gjort, eller hvad pokker jeg skal lægge i det?

Svar:

Noget, jeg især hæfter mig ved i dit skriv, er to ting; både at du giver udtryk for, hvordan din partner er blevet væsentlig mere verbalt åben overfor dig, samt at hendes handling efter endt samleje sker i dit nærvær. Det fortæller mig, at hun involverer dig i hendes tilfredsstillelse og ikke lægger skjul på sine behov, hvilket er en fantastisk ting og noget, jeg kunne forestille mig opbygger tilliden mellem jer igen efter utroskaben.

Hvad der præcis ligger bag din hustrus aktivitet, kan jeg kun gisne om lige såvel som dig, men et kvalificeret bud fra min side vil være, at hun med legetøjet forlænger nydelsen. Jeg tænker, at hun har nydt jeres intimitet, nået klimaks, men stadig er ikke er helt mæt. Og der tager hun ansvar for sin egen seksualitet, plus hun er tryg nok ved at turde gøre det med dig som tilskuer i rummet. Det synes jeg er modigt af hende.

Det her er dog også et godt eksempel på, hvordan dine egne tolkninger eller tanker kan spænde ben for noget – måske – positivt, når du ikke lukker hende ind i dit maskinrum.

Så spørg hende, og muligvis er hun sulten efter mere, som hun gerne vil have dig med i, eller også synes hun muligvis, at det er lækkert at nyde sig selv foran dig og forventer ikke, at du skal spille en aktiv rolle i det. Men se det som et godt tegn, at hun er tydelig og ikke skjuler sin seksualitet for dig.

Ditte Winkel

Ditte Winkel er parterapeut og sexolog. Hun har sin egen praksis, hvor hun møder både par og individuelle klienter og afholder foredrag og workshops om sex og kærlighed for både virksomheder og privatpersoner.

Ditte er ekspert i ALT for damerne-podcasten ”Tænd for mig” om den kvindelige seksualitet og er fast hus-sexolog på Go’morgen P3.

Én gang om måneden vil Ditte besvare spørgsmål fra jer læsere her i bladet. Hvis du har et spørgsmål, kan du sende det til stork@alt.dk, så kan det være, at det kommer med i næste udgave af sexbrevkassen.