træning

Julie Steincke: „Jeg slapper af, når jeg træner”

Skuespiller Julie Steincke ved godt, at ovenstående citat lyder ret irriterende, men hun har 100 % fokus på sig selv, når hun løber uden forstyrrende computere eller telefoner.

Hvad betyder sundhed for dig?

− Mit job er meget fysisk, hvor jeg i lange perioder kun har en fridag om ugen, og jeg skal spise sundt og være i god form for at have energi til at være så meget på.

Hvilken form for motion dyrker du?

− Jeg dyrker både crossfit, løb, pilates, aerial yoga og spinning. Jeg varierer for ikke at komme til at kede mig. Kroppen skal også vækkes med nye træningsformer, så den ikke går helt i dvale.

Hvad giver det dig at dyrke motion?

− Livsglæde, energi, positivitet og drive. Mit motto er Just do it − og min krop takker mig hver gang for, at jeg kommer af sted i stedet for at falde sammen i sofaen.

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?

− Jeg står tidligt op. Det er blevet en rutine for mig, og jeg har ingen børn, så jeg kan prioritere mine morgener til træning.

Hvilken motionsform kunne du aldrig finde på at kaste dig over?

− Bodybuilding. Det ser ikke pænt ud − hverken til mænd eller kvinder at have så kæmpe store muskler.

Hvordan slapper du allerbedst af?

− Nu ved jeg godt, at jeg lyder irriterende, men jeg slapper af ved at træne. Min alenetid er, når jeg løber, for her er ingen forstyrrelser. Et godt glas rødvin, en sofa og et tv er dog også dejligt.

Tænker du over, hvad du spiser?

− Jeg er blevet mere fornuftig med alderen og er meget opmærksom på, hvad de forskellige fødevarer gør ved min krop, og derfor er jeg også begyndt at spise meget sundere. Men jeg har stadig laster som chips, vin, kaffe og mørk chokolade.

Hvad er dit bedste sundhedstip?

− Vågn op med et smil på læberne, og vær god ved dig selv. Det sætter et negativt præg på din dag, hvis du tænker: „Gud, hvor ser jeg forfærdelig ud,” når du kigger dig i spejlet om morgenen.

Hvad gør dig glad?

− Mine venner og familie giver mig tryghed. De bekræfter mig i, at der er nogle, som holder af mig − det er vigtigt at føle sig elsket.

Hvornår føler du dig allersmukkest?

− Når jeg er sammen med min mand, og det er ikke på grund af min kjole, frisure eller makeup, men han får mig til at føle mig som en smuk kvinde, fordi jeg er mig.

Hvor elsker du at rejse hen?

− Det Døde Hav i Israel. Jeg bliver helt euforisk af den følelse af vægtløshed, og det er, som om alt, der tynger ned af bekymringer, forsvinder.

Hvad går du aldrig på kompromis med?

− Jeg træner fem til seks gange om ugen − det skal der være tid til, men jeg skal også have en fridag, ellers er det ikke sundt for kroppen.

Hvad elsker du at spise?

− Jeg elsker fisk, fordi det ikke ligger for tungt i maven, og jeg vælger derfor altid en tunsteak frem for en bøf.

Har du en dårlig vane?

− Jeg kunne godt skære ned på vin, som er fyldt med kalorier, men det er også en hyggelig og social ting, så jeg stopper nok først den dag, jeg bliver gravid.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?

− Spise, drikke, hygge og snakke med min familie og venner. Det er svært at få tid til, når jeg arbejder om aftenen.

Hvad har været dit livs største udfordring?

− Da jeg var 16 år, troede lægerne, at jeg havde brækket ryggen og dømte mig derfor til et liv uden dans. Det var på et tidspunkt, hvor jeg dansede 36 timer om ugen, så det var selvsagt forfærdeligt. Det viste sig, at jeg havde en skade på rygraden i stedet, og efter et år på krykker begyndte jeg langsomt at træne min krop op igen. Det har været en kæmpe udfordring at bevise, at jeg faktisk kan danse igen. Det er også derfor, at jeg elsker det,

jeg laver i dag, så højt.

Har du en favoritkogebog?

− Jamie Olivers „Jamies mad på 30 minutter”, fordi den er fyldt med opskrifter på nem og hurtig mad.

Har du en sportsgadget, du ikke kan undvære?

− Mit hjerteur, der viser, hvor meget jeg forbrænder, når jeg træner. Med det kan jeg regulere min kost efter, hvad jeg forbrænder − det er supersmart.

I mit køleskab er der altid…

− Et glas vin, vand og marmite.

I mit køkken finder man aldrig…

− Min egen personlige Michelin-chef − desværre. Jeg drømmer om at kunne stå med et glas vin, mens han eller hun tilbereder det ene fantastiske måltid efter det andet.