Kostblog: En revolutionerende gastronomisk oplevelse

Kostblog: En revolutionerende gastronomisk oplevelse

Fredag aften havde jeg en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige. En oplevelse, der på mange måder revolutionerede mit smagsmæssige repertoire.

Det har længe været et stort paradoks for mig, at jeg ikke spiser fisk og skaldyr. Jeg læser ernæring og sundhed, og foruden studiet er det generelt et stort interesseområde for mig. Derfor er jeg udmærket bevidst om, hvad jeg går glip af – i hvert fald ud fra et ernæringsmæssigt perspektiv.

Jeg har enkelte gange forsøgt at smage, men uden succes. Så jeg er ikke helt sikker på, hvad der gjorde udslaget denne aften, men pludselig havde jeg smagt både rogn, rå makrel, østers og knorhane! Det havde jeg aldrig forestillet mig at gøre, og jeg havde absolut ikke forestillet mig, at jeg ville blive så positivt overrasket.

På restaurant Babette fik vi i alt 5 spændende retter tilberedt af de lækreste, friske råvarer, og ikke mondst tilberedt med rigelige mængder kærlighed, professionalisme og respekt for råvarerne.

Det var ikke blot det gastronomiske, der var imponerende og ekstraordinært. Hele atmosfæren, og måden, hvorpå vi blev behandlet, var i en klasse for sig, hvilket gjorde det til en helt unik oplevelse, som jeg sent vil glemme – og som i øvrigt har sat mange tanker i gang.

Det var virkelig revolutionerende for mig at blive smagsmæssigt udfordret på den måde, som det skete her – og det var måske lige netop dét, der skulle til. Jeg er i hvert fald glad for den åbenbaring jeg fik, hvilket har skærpet min nysgerrighed og interesse, samt lyst til at prøve kræfter med de særdeles sunde næringsstoffer der er at finde i fisk.

Jeg skal ikke med sikkerhed kunne sige, hvad der gjorde forskellen denne aften, men de super friske råvarer, den lækre og spændende tilberedning, stemningen samt et indirekte pres fra køkkenchefen har helt sikkert spillet en rolle. Nogle gange er det bare på tide, at man kaster sig ud i noget nyt, og det var vist på høje tid for mig!