Kostblog: Lækker sommersalat
Få opskriften på kostblogger Pernilles bæredygtige, økologiske og sunde sommersalat
Sidst i juni måned var jeg på 'Bondens Marked' på Gisselfeld Gods. Her var der mulighed for at købe en masse lækre råvarer, der var produceret i nærmiljøet, og langt de fleste produkter var økologiske, biodynamiske eller havde et yderst godt grundlag, og et helt naturligt udgangspunkt, hvilket gav dem berettigelse til at være på dette marked.
Der var nogle spændende fødevarer af rigtig høj kvalitet - og det var en fornøjelse at begive sig rundt i den smukke natur omkring godset og opholde sig i de flotte gamle bygninger, der bevidner en historie, som går mange år tilbage i tiden. Hele godset summede af liv, og det var spændende og inspirerende at gå rundt og smage og høre om de forskellige råvarer og måder, hvorpå de er dyrket, produceret og behandlet.
Der var et stort udbud af årstidens grøntsager og krydderurter, der var meget forskelligt kød og fisk, forskellige olivenolier, balsamico, pesto, honning, marmelader, nødder, brød, mel og rawfood i alle afskygninger, krydderier, te og kaffe, vin, øl og likører og så var der noget helt fantastisk chokolade – der var simpelthen så mange lækre fristelser.
Markedet afholdes to gange om året – sommer og efterår, så i starten af oktober foreligger muligheden for at opleve markedet – til den tid med en masse lækre efterårsafgrøder.
Jeg lavede en meget enkel og hurtig – men endog sund og sommerlig salat af de lækre råvarer fra markedet og nød den i udestuen.
Sommersalaten består af en sprød bund af salat med røget okseinderlår i tynde skiver, tomater, forårsløg, avokado, hakkede hasselnødder og lidt olivenolie og balsamico. Sunde fedtsyrer, lækre råvarer, fantastisk smag – og udsigt! Det er da lige til at blive glad af.