sommerkompotter

Kostblog: Skønne sommerkompotter

Prøv Pernilles kompotter, der smager af sommer. Spis dem til morgenmad eller som sund dessert.

Jeg har lavet to forskellige kompotter, og jeg er vild med dem begge. De har en fantastisk frisk smag, som balancerer søde og syrlige nuancer i et smukt sammenspil. De gør sig særdeles godt sammen med skyr eller græsk yoghurt og granola, men der er mange muligheder - morgenmad, mellemmåltid såvel som dessert.

I disse kompotter har jeg forsøgt at udskifte sukker med Sukrin, som er et kaloriefrit alternativ med naturlig oprindelse. Det ligner sukker, og smager ligeledes som sukker – men det bliver altså en kompot med langt færre kalorier end ellers.

Sukrin er dog ret bekosteligt, men der skal blot anvendes ganske små mængder til disse portioner. De kan naturligvis også bare laves med rørsukker eller almindeligt sukker.

Jeg har lavet to små portioner. Alt efter mængden, der bruges, er der til 2-4 mindre portionsanretninger. Fremgangsmåden for de to kompotter er mere eller mindre identisk, og man kan jo forsøge sig frem med andre ingredienser. Der kan eksempelvis tilføjes jordbær til rabarberkompotten.

Rabarberkompot med vanilje

6 stk. rabarber

3-4 spsk. Sukrin eller sukker

½ vaniljestang

Lidt citronsaft

Rabarber vaskes, renses og skæres i små stykker på ca. 1-2 cm. Vaniljekorn skrabes ud af stangen, og både korn og stang tilsættes. Alle ingredienserne røres sammen i en lille gryde, og tilberedes ved svag varme og under jævnlig omrøring i ca. 15-20 minutter, eller til den ønskede konsistens opnås. Denne kompot får den smukkeste farve og den lækreste smag!

Stikkelsbærkompot med et strejf af ingefær

300 g stikkelsbær

3-4 spsk. Sukrin eller sukker

Et lille stykke ingefær

½ vaniljestang

Lidt citronsaft

Stikkelsbærerne skylles og nippes, ingefæren skrælles og skæres i mindre stykker. Vaniljekorn skrabes ud af stangen, og både korn og stang røres sammen med de øvrige ingredienser i en lille gryde, og tilberedes ved svag varme under omrøring i ca. 15-20 minutter, eller til konsistens og struktur er som ønsket.