Kostblog: Sommerlige smoothies
- fulde af vitaminer og antioxidanter.
Ingefær kan i den grad defineres som en superfood. Ingefær er gennem tusindvis af år blevet brugt som naturmedicin, blandt andet mod feber, forkølelse og fordøjelsesproblemer. Ingefær skulle efter sigende også berige med en antiinflammatorisk effekt og styrke immunforsvaret.
Der findes altså mange gode grunde til at spise ingefær, og så smager det oveni købet fantastisk! Jeg er blevet helt vild med den friske, syrlige og lidt skarpe smag – og den gør sig virkelig godt i juicer og smoothies.
Sommerbær og ingefærsmoothie:
Blåbær
Hindbær
Jordbær
Brombær
1 banan
1 æble
1 stykke ingefær
Saften af en citron
Frisk appelsinjuice med frugtkød
Mango og ingefærsmoothie:
1 mango
1 kiwi
1 æble
1 banan
1 stykke ingefær
Saften af en citron
Frisk appelsinjuice med frugtkød
Frugten skæres i mindre stykker, og blendes med bær og juice og anrettes med frisk mynte eller citronmelisse, og evt. lidt friske bær. Hvis der ikke gøres brug af frosne bær, kan smoothien blendes med isterninger, for at gøre den kold.
Opskrifterne er ikke meget nøjagtige, og mængderne kan justeres alt efter, hvorledes smag og konsistens ønskes. De er begge den perfekt måde at begynde dagen på.
Ofte laver jeg en stor portion, og fryser halvdelen ned. Det bliver til den lækreste sorbet, som jeg kan nyde om aftenen, når jeg er lækkersulten. Så frisk og skøn, og fuld af sommersmag.