Kostblog: 4 bud på sommerskyr
Det er meget nemt at lave skyr med smag selv, og det er kun fantasien, der sætter grænser. - og så ved du helt nøjagtig, hvad den indeholder.
Det islandske surmælksprodukt med højt indhold af protein og lavt indhold af fedt har unægtelig vundet stort indpas på markedet. Det findes efterhånden i et mangfoldigt udvalg af produkter og smagsvarianter, og mig bekendt er det pænt repræsenteret i de fleste køleskabe.
Der findes blandt andet mange forskellige varianter af skyr med smag. Mange af disse indeholder dog enten sukker eller sødemiddel. Heldigvis er det ret nemt at lave sine egne mere sunde varianter
Her har jeg lavet fire eksempler:
Skovbærskyr: Blend skyr med blandede bær, friske eller optøet fra frost.
Bananskyr med vanilje: Skær banan i skiver, flæk en vaniljestang og tilsæt kornene. Blend med skyr.
Mangoskyr med ingefær: Skær kødet af en mango, skræl et stykke ingefær og skær i stykker. Blend med skyr.
Mynte og limeskyr med rørsukker: Denne version er en anelse dessertagtig, da jeg har tilsat sukker – det kan naturligvis udelades. Hak mynteblade fint, pres saften fra en lime, og blend med skyr og lidt rørsukker.
Jeg brugte en stavblender. Det er super nem og lækker sommermorgenmad med alle de gode proteiner fra skyr, samt vitaminer og antioxidanter, alt efter hvilken frugt eller bær, du tilsætter.