Kostblog:Fuldkornsboller med spinat og gulerod
Få Pernilles opskrift på saftige og sunde boller - perfekte til madpakken eller som tilbehør. Mmm!
Bollerne er super nemme at lave, og de smager skønt. De har en fin, lysegrøn farve, og er luftige og saftige på samme tid. Indholdet af protein og kostfibre er højt, og der er gode vitaminer og mineraler fra kerner og grønt.
Fuldkornsspeltboller med spinat og gulerod
Ingredienser:
50 g økologisk gær
3 dl lunkent vand
2 dl skyr, tykmælk, kærnemælk eller et andet surmælksprodukt.
1-2 spsk. koldpresset olie
3 økologiske æg
7 dl økologisk fuldkornsspeltmel
4 dl grovvalsede havregryn
150 g revet gulerod
2 dl græskarkerner
3 store håndfulde frisk spinat
Lidt salt
Fremgangsmåde: Gæren røres ud i lunkent vand, og der tilsættes surmælksprodukt, salt, olie og æg. Der tilsættes yderligere havregryn, spinatblade samt halvdelen af melet. Blandingen blendes – jeg brugte en stavblender – og herefter tilsættes græskarkerner, gulerod og resten af melet. Blandingen røres godt sammen, og skal have en klæg, klistret konsistens. Bollerne lægges på bagepapir med en ske. Spinaten kan også hakkes forinden den røres i dejen, hvis det skal undgås at anvende blender.
Lad bollerne hæve i ca. 45 minutter på bagepladen, inden de bages ved 200° grader varmluft i 18-20 minutter.