Luuna Sommer

Luuna kæmpede med vægten i 50 år, men så fandt hun sin metode - nu hjælper hun andre

Efter 50 års kamp mod overvægt fandt Luuna Sommer en måde at spise på, som både resulterede i vægttab og mere overskud. I dag hjælper hun andre til at gøre det samme. Du kan begynde her.

Luuna Sommer har udviklet sin egen metode til et varigt vægttab. Det har hun bl.a. ud fra sin uddannelse i ernæringsterapi fra London, men også ved på sin egen krop i årevis at have afprøvet alverdens slankekure.

"Ingen af dem virkede. I 50 år var jeg kontant på kur. Jeg tabte mig, men tog altid det hele på igen efterfølgende. I overgangsalderen oplevede jeg, at mit vægttab stod fuldstændig stille. Jeg havde nærmest accepteret, at det ikke kunne lade sig gøre, indtil jeg i en videnskabelig artikel faldt over betydningen af insulinresistens. Her fik jeg en forståelse af, at blodsukkeret spiller en væsentlig rolle i et vægttab – du skal simpelthen undgå for store udsving," fortæller Luuna.

Det sikrer man blandt andet ved at spise få kulhydrater samt protein og sunde fedtstoffer med måde i vægttabsfasen. Samtidig har kroppen godt af en spisepause, hvor den kan renegere. Derfor er ét af Luunas principper, at man faster i 16 af døgnets timer. 

"Måske tænker du, at det lyder svært, men når du spiser cellemad, altså mad, hvor hver eneste bid bygger dig op, vil du opleve en helt anden mæthed. Jeg anbefaler to hovedmåltider og to mindre måltider."

Hjælper andre

Luuna har selv opnået et varigt vægttab via sin metode, og hun hjælper i dag både mænd og kvinder til at gøre det samme. Hun fortæller, at langt de fleste taber sig syv kilo i den første fase, som varer 40 dage. Her holder man sig rimelig stringent til hendes principper. Derefter skal man finde en holdbar måde at inkorporere principperne på i sit liv.

"Før jeg selv kom i gang med metoden, havde jeg det her berømte bildæk omkring maven. Selvom jeg tabte mig, var det bare aldrig der. Men når du får styr på blodsukkeret, taber du mavefedtet," siger Luuna og fortsætter: 

"I dag er jeg bare så glad og taknemmelig. Jeg har fået så meget overskud og tro på mig selv. Det liv, der kom til mig, efterhånden som kiloene forlod min krop sammen med selvkritikken, er så fantastisk. Og det er dét, jeg så gerne vil give videre til andre."

Fyld kroppen med cellemad

Siden har 2017 hun drevet sin onlinevirksomhed, hvor hun via forskellige forløb hjælper folk til et varigt vægttab. Metoden kalder hun TFA, hvilket står for To Feel Amazing.

For ifølge Luuna kommer man netop til at føle sig fantastisk, hvis man går i gang med at fylde kroppen med cellemad: Proteiner, grøntsager og sunde fedtstoffer. Kroppen skal i fedtforbrændingsmodus frem for at forbrænde kulhydrater.

"Og du opnår ikke blot et vægttab. Mange af mine kursister slipper deres kroniske smerter. Lige nu har jeg en kvinde med diabetes 1 i mit forløb. Hun er gået fra 70 insulinheder om dagen til 23. Med det her vægttab kommer altså en generel forbedret sundhed og et øget velvære, fordi jeg adresserer den underliggende årsag til det manglende vægttab," forklarer Luuna.

Ingen forbud

Luuna Sommer går ikke ind for forbud. De første 40 dage er det som nævnt en god idé at holde sig rimelig stringent til metoden, men herefter bliver kroppen mere tilgivende, så du kan åbne op for at tage et lille stykke kage, et glas vin, et stykke brød eller lidt pasta indimellem.

Men sørg for, at du virkelig nyder det og stop med at spise, når du ikke længere føler trang til det. Du vil opdage, at dine præferencer ændrer sig, når du mærker, hvor godt du får det. 

"Jeg elsker selv god mad. Men i dag styrer maden ikke længere mit liv, og den fylder væsentlig mindre i mine tanker. Fordi jeg giver kroppen det brændstof, den har brug for og holder blodsukkeret stabilt, har jeg slet ikke samme sukkertrang."

"Før i tiden kunne jeg sætte mig ind i bilen og køre 15 kilometer for at få fat i den bedste kage. Jeg slog samtidig mig selv oveni hovedet, for hvorfor kunne jeg ikke bare ”lette røven og lukke munden”, som det hed sig? Men i dag har jeg slet ikke sukkertrang, og så bliver det jo væsentlig nemmere at følge en ny livsstil."

Ny inspirerende bog

Luuna Sommer er aktuel med bo gen "Lev i fuldt flor Fra overvægtig til let og livsglad", som handler om hendes egen rejse fra et liv som overvægtig til at få bugt med de ekstra kilo. I bogen møder du også 17 andre kvinder i alderen 4884, som har forvandlet deres liv. 249 kr. på luunasommer.dk.

Luuna Sommer, 67 år

Luuna Sommer er specialist i vægttab og livskvalitet for kvinder 40+ med fokus på det hele menneske. Er universitetsuddannet klinisk ernæringsterapeut med en bachelor baseret på functional medicineprincipperne fra London kombineret med en coachuddannelse fra The Ford Institute i USA.