Rikke Hertz

Har du en svær overgangsalder, anbefaler Rikke Hertz, at du gør dette

Rikke Hertz har selv haft store udfordringer med de forandringer, der melder sig i overgangsalderen. Her deler hun, hvad der har hjulpet hende.

Spørgsmål: Jeg er midt i overgangsalderen og føler mig til tider deprimeret, hvor jeg mister livsgnisten og oplever et fald i selvværd. På trods af støttende relationer føler jeg mig ikke altid forstået. Jeg ønsker mig råd til at genopbygge mit selvværd og bevare livsglæden.

Svar: Allerførst tak, fordi du deler din rejse med mig. Du er ikke alene i dine udfordringer, og det er et stort skridt at åbne op omkring dem – det har jeg stor respekt for. Jeg har selv haft store udfordringer med de forandringer, der melder sig i overgangsalderen, og ved, hvor hårdt det kan være.

Det, der har hjulpet mig mest, er at sætte ind både fysisk, følelsesmæssigt, mentalt og spirituelt.

I forhold til det fysiske er det vigtigt, at du har fokus på søvn og kost. Faste har hjulpet mig, og derudover drikker jeg et stort glas citronvand efterfulgt af sellerijuice hver morgen. Flere proteiner og mindre stivelse har også gjort en stor forskel for mig.

På det følelsesmæssige plan er det vigtigt, at du sætter ord på, hvordan du har det, og taler højt om dine tanker og følelser. Lad dine nærmeste forstå din rejse, så de kan støtte dig bedre. Du er omgivet af kærlighed, og ved at dele dine tanker og følelser, kan du styrke dine forbindelser.

Mentalt har meditation med fokus på at skabe balance og mening hjulpet mig, og på det spirituelle plan vil jeg invitere dig til at have fokus på taknemmelighed. Skriv gerne en taknemmelighedsdagbog hver aften, hvor du sætter ord på, hvad du har været taknemmelig for i løbet af dagen. Det berører mig dybt, at du føler, din livsgnist er faldende. For at genopbygge dit selvværd og bevare livsglæden foreslår jeg at starte med små, daglige skridt.

Tag dig tid til selvpleje og anerkend de små sejre i din hverdag. Accepter, at denne fase af livet bringer forandringer, og se dem som en mulighed for personlig vækst. Noget, der kan være enormt effektivt, er at rette fokus mod, hvordan du kan hjælpe andre og bidrage.

Jeg håber, du kan bruge mine svar – og jeg ønsker dig alt det bedste.

Om Rikke Hertz

Rikke Hertz er spirituel rådgiver og clairvoyant medie og har over 20 års erfaring med rådgivning inden for forretnings-, ledelses, personlig og spirituel udvikling. Hun er også forfatter til en række bøger om spiritualitet og kendt fra tv-serien ”Nærkontakt”. Én gang om måneden vil Rikke besvare spørgsmål fra jer læsere her i bladet. Hvis du har et spørgsmål, kan du sende det til info@rikkehertz.com, så kan det være, at det kommer med i næste udgave af ”Spørg om spiritualitet”.